Guļot uz grīdas, lotosa pozā un telpaugu ielenkumā: mājstrādes pieredzes stāsti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock/Privātais arhīvs/TVNET kolāža

"Es ļoti reti piedalos konkursos, bet šoreiz tomēr to daru, jo vēlos parādīt, ka arī profesionālās izglītības pasniedzēji nav padevušies. Protams, lieku arī lielas cerības laimēt galveno balvu – datoru," pieteikumā konkursam "Mans mājas birojs" raksta Rīgas 3. arodskolas metināšanas skolotājs Elvings Eklons. Tieši viņš ir izlozēts kā pirmās nedēļas veiksminieks un tiks pie 50 eiro vērtas dāvanu kartes no Wolt.

Elvings jauniešiem māca gan teorētiskās, gan praktiskās zināšanas par metināšanu, īpašu uzsvaru liekot tieši uz praktiskajām zināšanām. Sakarā ar situāciju valstī ir nācies pielāgot mācību procesu, jo mācības notiek tikai attālināti. "Lielākās problēmas sagādā praktiskā mācību puse – nav iespējams veikt darbu klātienē," raksta skolotājs.

Pārejot uz attālināto mācību procesu, viņš ir ierīkojis "darba kabinetu" savā darbnīcā. "Šādi, skaidrojot audzēkņiem teoriju, varu ātri un elastīgi paskaidrot mācību vielu, parādot attiecīgo darbību vai teoriju uz kāda no saviem "lūžņiem". Darbs savā darbnīcā palīdz, jo ir iespējams audzēkņiem parādīt, kā teorija reāli darbojas dzīvē; kas pastāv tikai "uz papīra", bet kas tiek lietots vai adaptēts reāli darba apstākļos. Varu nodemonstrēt arī attiecīgajai darbībai nepieciešamos rīkus, kas skolas telpās nebūtu iespējams."

Foto: Privātais arhīvs

Tiesa gan, skolotāja tagadējais dators jeb "darba zirdziņš" esot jau vairāk nekā 12 gadus vecs. "Joprojām darbojas, bet sakarā ar slodzi viņam brīžiem iestājas "aizdusa" – tā ka man nākas pielāgoties un sadzīvot ar dažiem tā niķiem un stiķiem."

Pieteikumā konkursam Elvings norāda, ka pozitīvā lieta attālinātajā mācību procesā ir "neiešana" uz skolu – īpaši tas patīkot jauniešiem, jo var piecelties pārdesmit minūtes pirms nodarbību sākuma un ar kafijas krūzi rokā piedalīties mācību vielas apguvē.

Par negatīvo – "man un audzēkņiem ļoti pietrūkst tiešā kontakta, sarunu "aci pret aci" un "dzīvo" diskusiju. Ļoti grūti ir "noķert" to mirkli, kad pats saproti - jā, grupa ir apguvusi konkrēto mācību vielu. Mazliet traucē arī tehniskās prasības – lai varētu kvalitatīvi veikt attālinātu darbu, jābūt labam interneta pieslēgumam, labai web-kamerai, datoram utt."

Līdz šā gada 14. februārim arī tu vari piedalīties sadarbībā ar Datakom un Citrix Workspace rīkotajā konkursā un, iesūtot sava mājas biroja foto ar nelielu (vismaz 1000 zīmes) aprakstu, laimēt 50 eiro vērtu Wolt dāvanu karti vai galveno balvu - 2000 eiro vērtu augstākās klases portatīvo datoru HP EliteBook x360 1030 G7.

Lai smeltos iedvesmu, lasi tālāk un aplūko citus mājas birojus, ko pagājušā nedēļā iesūtījuši konkursa dalībnieki. Portālā tiek publicēti tikai interesantākie apraksti ar foto, bet iknedēļas balvas izlozē piedalās visi iesūtītie apraksti, kas atbilst konkursa noteikumiem (vairāk par konkursu lasi, lūk, te).

Konkurss tapis sadarbībā ar "Datakom"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu