Policija spiesta lietot fizisku spēku, lai aizturētu vīru pamatīgā žvingulī, kurš atsakās vilkt sejas masku (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Alkohols. Ilustratīvs attēls
Alkohols. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītās nedēļas nogalē Jēkabpilī aizturēts kāds stipri iereibis vīrietis, kurš atteicās lietot aizsargmasku un konfliktēja ar likumsargiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

VP Jēkabpils iecirknī saņemta informācija, ka kādā veikalā vīrietis, būdams alkohola reibumā, konfliktē ar uzņēmuma darbiniekiem. Ierodoties norādītajā adresē, policisti konstatēja, ka 1990.gadā dzimis vīrietis ir aizgājis uz veikalu bez deguna un mutes aizsega un nav ielaists veikt pirkumus, tāpēc sācis konfliktu ar apsardzes darbinieku.

Likumsargi, sākot sarunu ar vīrieti, konstatēja, ka viņš atrodas stiprā alkohola reibumā, grīļojas un neorientējas apkārtējā vidē.

Pārbaudes laikā vīrieša izelpā konstatētas 2,69 promiles. Tāpat sarunas laikā viņš centies slēpt savu identitāti, nosaucot policijas darbiniekiem neeksistējošu personas kodu, kā arī aiziet no notikuma vietas.

Lai vīrieti nogādātu policijas iecirknī, bija nepieciešams pielietot fizisku spēku, jo viņš arī centās izkāpt no braucošas dienesta automašīnas.

Policijā par notikušo sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi saskaņā ar Administratīvo sodu likumu un viens saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu. Par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu vīrietim piemērots naudas sods 100 eiro. Par atrašanos publiskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas traucē sabiedrisko kārtību vai drošību, viņam būs jāsamaksā 25 eiro naudas sods. Par personas identitātes slēpšanu, sniedzot iestādei nepatiesus personas datus, vīrietim nāksies samaksāt 50 eiro, savukārt par mutes un deguna aizsega nelietošanu, atrodoties publiski pieejamās iekštelpās, piemērots naudas sods 50 eiro.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu