Covid slimnieks izlaužas no patversmes, nozog Audi Q7 un izraisa smagu avāriju (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta. TVNET kolāža

Pirmdien vienu no Maskavas ielas 208. nama jeb Rīgas vīriešu patversmes logiem sedz koka plāksne, bet turpat vēl tagad redzamas izsista stikla lauskas. Nama pastāvīgie iemītnieki dzirdējuši, ka tās esot sekas kādam ārkārtīgi neparastam notikumam, taču, tā kā aiz šiem logiem ir Covid-19 slimnieku izolators, īstas skaidrības vietējiem nav. Raidījuma “Degpunktā” turpat netālu uzrunāts vīrietis tikai nosaka, ka "kāds no izolatora notinies un nozadzis mašīnu".

Izrādās, ka šis stāsts sākās sestdien, kad gaišā dienas laikā rūti no iekšpuses izsita kāds neapmierināts patversmes klients, kuram bija konstatēta saslimšana ar Covid-19. Bezpajumtnieks sava veida ieslodzījumā bija atradies kopš 19.janvāra, taču sestdien nolēma izkļūt brīvībā. 

Patversmes apsargi nekavējoties informēja likuma sargus, tomēr, lai arī policijas auto bija turpat līdzās, bēglim izdevās veikli noslēpties no inspektoriem; kā vēlāk atklājās videoierakstos, bēglis glābiņu bija radis netālu esošajās tūjās, bet policisti, to nepamanot, devušies Krasta ielas virzienā, kur nevienu tā arī nenotvēra.

Vēl mirkli vēlāk tika saņemta informācija, ka bēglis iekāpis kāda patversmes darbinieka automašīnā, kas stāvējusi ar ieslēgtu dzinēju, un aizbraucis. Par notikušo nekavējoties tika ziņots Valsts policijai un automašīna izsludināta meklēšanā.

Tikmēr baltais Audi Q7 jau traucās galvaspilsētas robežas virzienā. Pirmā aizķeršanās tam fiksēta Salaspilī, kur uz šosejas auto sabojāja vairākus citus braucamrīkus un no notikuma vietas aizlaidās. Policistiem aptuveni nojaušot, kurp šoferis varētu doties, uz notikumu rajonu tika nosūtītas vairākas ekipāžas – viena pārkāpēju gaidīja pie Ķeguma, savukārt otra sāka ceļu no Ogres. Autovadītājs tika pamanīts Ogres centrā, un sākās pakaļdzīšanās. Tā gan neturpinājās ilgi, jo tikai dažas minūtes vēlāk viņš iebrauca pretējā joslā un sadūrās ar Subaru vieglo auto, tad atsitās pret vēl vienu auto un sadūrās vēl arī ar trešo auto.

Neprātīgā stūrētāja “lidojumu” un mirkli, kad viņš ietriecās priekšā braucošā “Audi 80”, to aizstumjot pa lauku, piefiksējušas arī videokameras.

Noskatoties video, jāsaka, ka iesaistītajiem šajā nelaimē palaimējās. Kā “Degpunktā” noskaidroja neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, notikuma vietā strādājušas četras mediķu brigādes un kopumā palīdzība sniegta četriem cilvēkiem. Diviem no cietušajiem pieticis vien ar mediķu apskati un brūču apkopšanu, taču divi no ievainotajiem vidēji smagā stāvoklī nogādāti slimnīcā.

Kā norāda Valsts policijas pārstāvis, šobrīd pret aizturēto 56 gadus veco vīrieti ir ierosināti divi kriminālprocesi – viens par automašīnas zādzību, savukārt otrs par nodarījumiem ceļu satiksmē. Kārtības sargi lūdz atsaukties ikvienu, kuram ir foto vai video materiāli, kas saistīti ar šo notikumu, vai jebkāda cita informācija, kas varētu noderēt izmeklēšanas gaitā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu