Pirmdien ugunsgrēkos viens cilvēks gājis bojā un viens cietis, izglābti vairāki dzīvnieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti deviņi ugunsgrēki, vienā no tiem gājis bojā cilvēks, bet kādā citā cilvēks cietis un izglābti vairāki dzīvnieki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Pirmdien plkst.9.06 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavpils novada Līksnas pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg vienstāva saimniecības ēka 260 kvadrātmetru platībā. Ēkas kopējā platība bija 350 kvadrātmetri.

Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Pirms VUGD ierašanās no ēkas tika izglābtas piecas cūkas, bet ugunsdzēsēji glābēji izglāba astoņus mājputnus. Plkst.13.24 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.13.50 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krāslavas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka pilnā 36 kvadrātmetru platībā deg vienstāva dzīvojamā māja un tai ir iebrucis jumts. Mājā ugunsdzēsēji atrada vienu bojāgājušu cilvēku. Plkst.17.12 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, papīri, riepas, sadzīves mantas, žogs, elektrības skapis, saimniecības ēka, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības gatavoties atstāts ēdiens.

Diennakts laikā VUGD veica arī 18 glābšanas darbus un saņēma piecus maldinošus izsaukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu