Pieczvaigžņu viesnīcā pārkāpj noteikumus un ļauj apmeklēt baseinu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Скриншот с видео

Raidījuma "Bez Tabu" komanda ar slēpto kameru pārliecinājusies par notiekošo pieczvaigžņu viesnīcas "Baltic Beach hotel&SPA" kompleksā Jūrmalā. Ar viesnīcā konstatēto iepazīstināta gan Valsts policija, gan Veselības inspekcija.

Šobrīd spēkā esošie noteikumi neļauj darboties ne pirtīm, ne peldbaseiniem. Kā norāda raidījuma "Bez Tabu" skatītāji, citādāka aina pavērās pieczvaigžņu viesnīcā "Baltic Beach hotel&SPA", kur joprojām ikviens interesents varot apmeklēt peldbaseinu.

Māsiņa: "Pilni gadi?"

"Bez Tabu": "31."

Māsiņa: Ko varam uzrakstīt kā diagnozi? Kādas ir problēmas pa dzīvi? Jūs epidēmijas laikā ejat uz baseinu, ko darāt tieši rehabilitācijas nolūkā. Tātad ir kaut kas, kas ļauj jums iet.

"Bez Tabu": "Muguras problēmas."

Māsiņa: "Kādas ir?"

"Bez Tabu": "Grūti gulēt, sēdēt. Sastiepums."

Māsiņa: "Ko ierakstīsim jums? Kas pa dzīvi ir bijis, ko var uzrakstīt?"

"Bez Tabu": "Pa dzīvi, pa dzīvi… Savilkta plecu zona. Derēs?"

Māsiņa: "Jā, muskuļu savilkums. Arī reizi nedēļā?"

Ar  diagnozēm "muguras sastiepums" un "muskuļu savilkums" plaši tiek vērtas kompleksa peldbaseina durvis. 

Vēlāk uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Iluta Kalniņa demonstrē atbildes no Veselības inspekcijas, kurās norādīts, ka ārstniecības iestādes drīkst turpināt savu darbu. Taču šeit uzmanība jāpievērš faktam, ka ir jābūt ārsta nosūtījumam, lai apmeklētu peldbaseinu ārkārtējās situācijas laikā.

Atgādinām, ka SPA zonā strādā medicīnas māsa, kura nav tiesīga dot tā saucamos nosūtījumus.

"Mums ir ne tikai viesnīcas pakalpojumi, bet arī "BBH Investments" ir reģistrēta kā ārstniecības iestāde. 

Pārskatījām jautājumu, kādus pakalpojumus drīkstam sniegt. Ārstniecības pakalpojumu sniegšana ir atļauta, nav atļauti skaistumkopšanas pakalpojumi.

Ja klientam nav ģimenes ārsta izziņas, to var saņemt arī pie mūsu viesnīcā strādājošā ārsta-rehabilitologa vai fizioterapeita. Šajā gadījumā ar jums tikās ārstniecības persona. Viņas pārbaudīto pēc tam akceptē, kad viņa… Viņa jūs neizmeklēja, nenoteica diagnozi. Diagnozi noteicāt jūs pats. Jūs teicāt, ka ir muguras stīvums, tas ir pamats, lai nosūtītu uz baseina hidroterapiju," norādīja "Baltic Beach hotel&SPA" valdes priekšsēdētāja Iluta Kalniņa.

Veselības ministrijā norāda, ka šajā gadījumā, iespējams, esot runa par "ļaunprātīgu situācijas apiešanu". Par notikušo jāinformē gan Veselības inspekcija, gan Valsts policija.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu