Mīlestība un draudzība 80. gadu AIDS pandēmijas laikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ričijs
Ričijs Foto: Ben Blackall

Pie skatītājiem nonācis jauns miniseriāls "Grēks" ("It’s a Sin"), kurā vienu no galvenajām lomām atveido populārās britu popgrupas "Years & Years" līderis Olijs Aleksandrs (Olly Alexander). 

Seriāls, kas skatāms "LMT Viedtelevīzijā", ir skaudrs piecu sēriju stāsts par mīlestību un draudzību, kāpumiem un kritumiem aizvadītā gadsimta astoņdesmito gadu sākuma AIDS pandēmijas laikā. Tas parādīts no jaunu geju skatpunkta, kuri, bēgot no provinces vienmuļības, nonāk Londonas krāšņajā dzīvē.

Seriāls "Grēks" vēsta par draudzību un mīlestību laikā, kad pasaulē strauji attīstījās AIDS pandēmija. Sižeta centrā ir trīs jauni vīrieši, kuri ir pārvākušies uz dzīvi Londonā un iepazīst megapoles spozmi, tostarp izbaudot arī lielpilsētas sniegtās geju brīvības plusus. Gadiem ritot, pieaugošās AIDS pandēmijas ēnā galveno varoņu pieredze kļūst aizvien drūmāka, bet viņi ir apņēmības pilni mīlēt un dzīvot karstasinīgāk nekā jebkad agrāk.

"Grēks"
"Grēks" Foto: Ben Blackall

Šie trīs draugi kopā īrē dzīvokli ar nosaukumu "Rozā pils". Lepnais un košais Rosko (Omari Douglas) pēc aizbēgšanas no mājām Nigērijā, kur tika pakļauts stingriem noteikumiem, ir nonācis Londonā. Tur viņš iepazīstas ar kautrīgo Kolinu (Callum Scott Howells) no Velsas, kurš strādā vīriešu luksusa apģērbu veikalā, un jautrību mīlošo Ričiju (Olly Alexander), kas ir apņēmības pilns izmantot visas plašās pasaules sniegtās iespējas.

Seriāla autoram Raselam T. Devijam (Russell T Davies) prasmīgi ir izdevies apvienot humoru un drāmu – "Grēks" piecu sēriju garumā liek skatītājiem gan smieties, gan raudāt. Astoņdesmitajos gados AIDS pandēmija un tās izraisītā krīze nodarīja lielu postu  tā laika geju paaudzei (un pārsvarā tie vēl bija tikai zēni), izraisot daudzas nāves. Sekoja mēģinājumi pievērst varas iestāžu uzmanību pieaugošajai krīzei, ģimeņu un tuvāko draugu novēršanās no pandēmijas skartajiem. Geju klubu deju grīdas tukšojās, kamēr slimnīcas strauji pildījās ar AIDS slimniekiem, kuri tika uztverti kā spitālīgie. Apkārt valdīja neizpratne, dusmas, sazvērestības teorijas un mēģinājumi ierobežot šos vīriešus ar likumu.

"Grēks"
"Grēks" Foto: Ben Blackall

Astoņdesmitajos gados antigejisks noskaņojums bija kļuvis par dominējošo – sensacionāli virsraksti un nežēlīgas slejas medijos bija tā laika ikdiena.

Sabiedrība bija neiecietīga pret šiem vīriešiem, un vairums vēlējās, lai ar AIDS slimojošie geji būtu neredzami.

Bija ļoti maz mēģinājumu izprast šos cilvēkus. Vienlaikus "Grēks" ir arī stāsts par tiem, kurus skāra šī problēma, bet kuri izvēlējās neslēpties, un par viņu ģimenēm, kas, neskatoties uz sabiedrības spiedienu, tomēr turējās kopā un meklēja atbildi uz jautājumu “ko mēs varam darīt, lai šo situāciju mainītu?”

"Grēks" (Kolins)
"Grēks" (Kolins)

Vienu no seriāla galvenajām lomām atveido populārās britu grupas "Years & Years" solists Olijs Aleksandrs, kurš savulaik ne tikai iekaroja miljonu mūzikas mīļotāju sirdis ar īpatnējo balss tembru, bet arī piesaistīja modes ekspertu uzmanību ar unikālo stila izjūtu. "Grēkā" mūziķim ir izdevies prasmīgi iemūžināt Ričija rotaļīgumu un mīlestību pret visu, ko dzīve piedāvā, vienlaikus saglabājot arī smalku jūtīgumu seriāla emocionālākajās epizodēs.

Foto: HBO seriāls "Grēks" (It's a Sin).

Seriāla reklāmas rullītis. 

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu