Izsolē nonācis Pola Vokera BMW M1

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Pola Vokera BMW M1
Pola Vokera BMW M1 Foto: bringatrailer.com

Izsoļu vietnē Bring A Trailer starp šobrīd pieejamajiem automobiļiem atrodams arī slavenās filmu franšīzes Fast and Furious aktiera Pola Vokera BMW M1.

Iespaidīgi auto ir būtiska Fast and Furious sastāvdaļa, un karstas mašīnas bija Vokera aizraušanās arī brīvajā laikā. Kā zināms, superauto Porsche Carrera GT Vokeram kļuva arī liktenīgs, kad tā vadītājs netika galā ar saviem pienākumiem un aktieris gāja bojā pasažiera krēslā.

Bet ne par to stāsts. Šeit runa ir par kārtējo automobili no Vokera iespaidīgās kolekcijas, kuras automobiļiem pamazām tiek meklētas jaunas mājas. Iepriekš par vismaz 150 tūkstošiem ASV dolāru tika pārdots BMW M3 (E30), bet tagad iespējams iegādāties ārkārtīgi reto BMW M1 jeb bavāriešu uzņēmuma pirmo superauto.

BMW M1 projekts dzima pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu nogalē, BMW un Lamborghini vienojoties kopīgi izstrādāt sacīkšu mašīnas. Abu pušu starpā gan produktīva sadarbība neattīstījās, un galu beigās BMW pašu spēkiem ar citiem partneriem uzbūvēja gan homologācijai vajadzīgos 400 ielas auto, gan 53 sacīkšu mašīnas. To stikla šķiedras virsbūves dizaina autors, starp citu, ir VW Golf I un citu leģendāru auto dizaina radītājs Džordžeto Džudžāro.

1980. gadā būvēto auto, kas tagad nonācis Bring a Trailer izsolē, pēc izgatavošanas uz pārbūves procedūrām pieņēma BMW dīleris AHG. Tā darbnīcās automobiļa baltā virsbūve tika papildināta ar sacīkšu krāsojumu, detaļām sacīkšu auto stilā, 16 collu BBS diskiem, bet 3,5 litru sešu cilindru motora jauda no standarta 277 zirgspēkiem tika paaugstināta līdz vairāk nekā 350 ZS.

Gadu gaitā automobilim ir veikti šādi tādi atjauninājumi, tehnisko šķidrumu nomaiņa un citi nebūtiski apkopes darbi, jo nolietojums ir pavisam niecīgs; M1 odometrs rāda tikai 6800 km nobraukumu. Nav pārsteigums, ka salona melnā ādas apdare palikusi oriģinālā. 

Foto: bringatrailer.com

Cik dinamisks šis auto ir tagad, nav zināms, taču oriģinālajā 277 ZS versijā tas spēja 100 km/h sasniegt 5,6 sekundēs un maksimālais ātrums bija 260 km/h.

Bring a Trailer vietnē redzams, ka sešas dienas līdz izsoles beigām par Polam Vokeram reiz piederējušo BMW M1 piesolīti 390 000 ASV dolāru. 

Foto: bringatrailer.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu