Covid-19 pandēmija ir būtiski ietekmējusi diplomātu darbu visā pasaulē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Covid-19 pandēmija ir būtiski ietekmējusi diplomātu darbu visā pasaulē un atklājusi gan starptautisko organizāciju stiprās, gan arī vājās puses, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijas sēdē atzīmēja Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

 

Viņa norādīja, ka pandēmija vēl spilgtāk iezīmēja, kādas reformas ir nepieciešamas gan ANO, gan Pasaules veselības organizācijai. 

Kalniņa-Lukaševica skaidroja, ka, arī strādājot attālināti, var daudz paveikt, tomēr šāds formāts nekad pilnībā neaizstās diplomātiju. Bijuši brīži, kad problēmjautājumi daudz ilgāk risināti tieši tādēļ, ka valstu pārstāvji nav varējuši tikties klātienē. 

Viņa uzsvēra, ka ĀM ļoti ātri spējusi pielāgoties pandēmijas apstākļiem, un daudzi darbinieki strādā attālināti. Turklāt ar valsts budžeta atbalstu ir sarūpēts tehniskais nodrošinājum, lai saglabātu darba nepārtrauktību.

Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka ministrijai ir aktīva komunikācija gan ar Latvijas, gan ar starptautisko sabiedrību par Latvijas ārpolitikas prioritātēm un aktualitātēm, tās skaidrojot un padarot saprotamas. Viņa norādīja, ka būtiski ir, lai sabiedrība kopumā būtu informēta un saprastu ministrijas darbu, tādējādi vairojot gan izpratni, gan atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu