Vīrietis ar 4,28 promilēm sēžas pie stūres, kaut īsti pat paiet nevar (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Uz vienu no augstākajiem pēdējā laika alkometra rādījumiem var pretendēt kāds autovadītājs Ādažos. Viņš bija tā iereibis, ka lāga nostāvēt un paiet nevarēja, taču bija sēdies pie auto stūres.

Parastas darba dienas vidū Ādažu pašvaldības policistu ceļš kurstojās ar kādu Mercedes šoferi, par kuru iedzīvotāji bija ziņojuši neadekvāti veiktu manevru dēļ. Drīz vien izrādījās, ka izsaukums uzmeklēt aizdomīgo autovadītāju bija pamatots, ziņo raidījums Degpunktā. 

Pieejot pie apturētā auto, uzreiz bija jūtams, ka no vadītāja nāk alkoholam raksturīgā smaka, tāpēc uz notikuma vietu tika izsaukta ceļu policija. Šoferis pats gan līdz pēdējam vainu neatzina un mēģināja iestāstīt, ka notikusi kļūda. Kamēr tika gaidīti inspektori ar alkometru, uz vietas esošie likumsargi palūdza Mercedes vadītāju tomēr pārsēsties viņu mašīnā.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Tā kā viņam grūtības sagādāja izkāpšana un aiziešana līdz policijas automašīnai, vairs nebija ne mazāko šaubu par šofera kondīciju. To pēc brīža apliecināja arī pūtiens alkometrā, kas gan izdevās tikai ar kādu septīto reizi. Alkometrs uzrādīja 4,28 promiļu reibumu.

Smagas paģiras, tiesa un prāvi naudassodi ir tas, kas tagad sagaida šo 44 gadus veco šoferi, kurš nu jau pelnīti sevi var saukt par kājāmgājēju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu