Pētījumā noskaidrots, ka trešdaļa amerikāņu neprot braukt ar manuālo pārnesumkārbu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnas manuālās pārnesumkārbas svira
Automašīnas manuālās pārnesumkārbas svira Foto: Pixabay/Foundry Co

ASV veiktā aptaujā noskaidrots, ka aptuveni trešā daļa amerikāņu neprot vadīt auto, kam ir manuālā ātrumkārba.

Sabiedrības aptauju aģentūra Harris Poll autobūves uzņēmuma Cadillac uzdevumā noskaidrojusi, cik liela daļa amerikāņu prot vadīt auto ar manuālo pārnesumkārbu. Pretēji stereotipiem par amerikāņu attiecībām ar šādiem auto izrādījies, ka 66% prot lietot auto ar trim pedāļiem un attiecīgi 34% tas sagādā grūtības. 55 procenti aptaujāto apgalvo, ka viņiem iepriekš piederējis auto ar manuālo pārnesumkārbu, taču 30% atbildējuši, ka ir "ļoti ieinteresēti" manuāla auto vadīšanā, savukārt 7% paziņojuši, ka nekad nebrauks ar šādu auto.

Interneta aptaujā, kurā piedalījās vairāk nekā 4000 cilvēku no dažādām vecuma un sabiedrības grupām, tāpat noskaidrots, ka 60% amerikāņu ir "kopumā pozitīva" attieksme pret manuālajām transmisijām un viņi pieļauj iespēju, ka kādreiz varētu iegādāties šādu auto vai arī paņemt ilgtermiņa nomā. Tām vajadzētu būt labām ziņām Cadillac, kas pētījumu pasūtīja ar nolūku uzņēmuma vadībai parādīt, ka lieljaudas sedanu CT4-V un CT5-V Blackwing izstrāde ir pamatota. Arī, ja tiem tiek uzstādīta sešu pakāpju manuālā pārnesumkārba.

Aptauja parāda tendenci, ka manuālās transmisijas ir samērā lielā cieņā 18-34 gadus veco autobraucēju grupā, kā arī, ka amerikāņi par šādiem auto nav aizmirsuši. Tiesa gan, tādus automobiļus iegādājas vien retais. Procentuālā izteiksmē tas ir tikai nedaudz vairāk par 1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu