Baidens un Putins telefonsarunā runājuši par Navaļniju (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Džo Baidens telefonsarunā ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu paudis bažas par Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšanu un Krievijas agresiju pret Ukrainu, otrdien paziņojis Baltais nams.

Baidens, kuram šī bija pirmā telefonsaruna ar Putinu kopš stāšanās ASV prezidenta amatā, apliecināja Vašingtonas spēcīgo atbalstu Ukrainas suverenitātei un pauda bažas par Navaļnija saindēšanu un viņa atbalstītāju apspiešanu, pavēstīja Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki.

Telefonsarunas laikā tika apspriesti Krievijā notiekošie protesti pret Navaļnija aizturēšanu un pēdējā atlikušā bruņošanos ierobežojošā līguma starp ASV un Krieviju pagarināšanu, vēsta raidorganizācija BBC.

Baltais nams norāda, ka abu valstu līderi runāja arī par vērienīgo kiberuzbrukumu uzņēmumam "SolarWinds", kura klientu vidū ir ASV valdības iestādes, kā arī pagājušogad izskanējušas ziņas, ka Krievija esot piedāvājusi "asinsnaudu" par ASV karavīru nogalināšanu Afganistānā.

Kremlis tikmēr ziņoja, ka

Putins sacījis Baidenam, ka viņš atbalsta attiecību normalizēšanu starp Krieviju un ASV.

Krievijas valdībai nepatīkamie sarunas temati Kremļa paziņojumā netika pieminēti.

"Kopumā saruna starp Krievijas un ASV līderiem bija lietišķa un atklāta," norāda Kremlis.

Kremlis atklāja, ka Putins telefonsarunā norādījis, ka attiecību normalizēšana starp Krieviju un ASV būtu abu valstu interesēs un nāktu par labu visai starptautiskajai kopienai.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu