Tiešraides ieraksts: Informē par atveseļošanās un noturības mehānisma plāna projektu Latvijā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Trešdien "Zoom" platformā notiks Finanšu ministrijas organizēta preses konference, kurā informēs par Atveseļošanas un noturības mehānisma (ANM) plāna izstrādes gaitu Latvijā – ANM un plāna projekta ietvaru, statusa informāciju un turpmākajām darbībām plāna veiksmīgā ieviešanā.

Lai novērstu COVID-19 pandēmijas radīto kaitējumu ekonomikai un sociālajai jomai, stimulētu Eiropas atgūšanos, kā arī aizsargātu un radītu darbavietas, Eiropas Komisija (EK) šī gada pavasarī ierosināja ieviest vērienīgu Eiropas atveseļošanas plānu. Būtiska daļa no Eiropas atveseļošanas finansējuma novirzīti ANM – jaunai EK centralizēti pārvaldītai budžeta programmai.

Mehānisma mērķis – atbalstīt reformas un investīcijas, īpaši, kas saistītas ar pāreju uz zaļo un digitālo ekonomiku, kā arī mazināt krīzes radīto sociālo un ekonomisko ietekmi. Finansējuma saņemšanai Latvijai ir nepieciešams izstrādāt Atveseļošanās un noturības mehānisma plānu, kas ietvers plānotās reformas un investīcijas.

Konferencē piedalās:

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja p.i. Andris Kužnieks,

finanšu ministra padomnieks Ints Dālderis,

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieks pašvaldību un reģionālās attīstības jautājumos Madars Lasmanis,

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko,

Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu