Kornvolas pludmalē "izniris" pirms 30 gadiem nogrimis auto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gina Uren/www.cornwalllive.com

Vienā no Lielbritānijas pilsētas Kornvolas pludmalēm pēkšņi parādījies 1968. gada Land Rover Defender. Precīzāk sakot - viss, kas palicis pāri no mašīnas, kura pirms vairāk nekā 30 gadiem plūdmaiņas rezultātā iestrēga smiltīs un nogrima. Tagad šo auto okupējuši dažādi jūras iemītnieki.

Nogrimušā auto stāsts sākās 1990.gadā, kad šā Safari sērijas Land Rover Defender īpašnieks Ronijs Hennijs bija devies ar ģimeni ekskursijā pa Lielbritānijas piekrasti. Vienā no sava ceļojuma dienām Ronijs nolēma pavizināties pa pludmali, taču tā izrādījās slikta doma - auto iestiga smiltīs un visi mēģinājumi to izvilkt bija veltīgi. Paisuma tuvošanās dēļ Defender īpašnieks nolēma savu automašīnu pamest.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Atgriežoties nākamajā dienā, Ronijs konstatēja, ka apvidus automobilis vētrā apgāzies, virspusē paliekot tikai riteņiem un balstiekārtas elementiem. Vīrietis mēģināja automobili atrakt ar lāpstu, tomēr arī šī ideja nevainagojās panākumiem.

Foto: Gina Uren/www.cornwalllive.com

Nākamo 30 gadu laikā vietējie iedzīvotāji periodiski pamanīja nogrimušā Land Rover riteņus, taču pēc katra ūdens pieplūduma auto grima aizvien dziļāk.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tagad, 30 gadus pēc neveiksmīgā brauciena, automobilis atkal ir parādījies virspusē. Tas gan ir tikai ritenis un daļa no balstiekārtas elementiem, kas pārklāti ar biezu aļģu slāni, bet tomēr. Lielākā daļa redzamo daļu ir sarūsējušas, un tajā ir apmetušies vēžveidīgie un citi jūras iedzīvotāji. Tomēr mašīnas riepa, kas izlīdusi no smiltīm, pat pēc trim gadu desmitiem nav nolaidusi gaisu.

Pirms dažiem gadiem mūžībā aizgājušā Defender īpašnieka meita neparasto jūras instalāciju nosauca par "sava tēva mantojumu, kas tagad ir kļuvis par daļu no apgabala, kur viņam vienmēr patika".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu