Mūrniece: Nepieciešami papildu līdzekļi krīzes skartajiem iedzīvotājiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Pašlaik ir skaidrs, ka ārkārtējo situāciju nāksies pagarināt, reizē valdībai ir jāturpina finansiāli palīdzēt krīzes skartajiem cilvēkiem, jo sevišķi ģimenēm ar bērniem, uzskata Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Viņa sacīja, ka, ja vēl iepriekšējie saslimstības dati bija cerīgi, tad trešdien publicētajos datos atkal ar Covid-19 saslimušo skaits bija pāri tūkstotim. Tāpat jāņem vērā joprojām ļoti lielais Covid-19 pacientu skaits slimnīcās, uzsvēra Mūrniece.

Politiķe piekristu, ka ārkārtējā situācija ir jāpagarina, jo nav cita risinājuma, lai pasargātu cilvēku dzīvības un veselību.

Reizē attiecībā uz ierobežojumiem Ekonomikas ministrijai un Krīzes vadības grupai ir elastīgi jāseko līdzi to atbilstībai un jāpārskata atbilstoši situācijai, lai tie būtu loģiski saprotami cilvēkiem, skaidroja Saeimas priekšsēdētāja.

Vaicāta par to, vai nepieciešama vēl papildu finanšu līdzekļu piešķiršana krīzes skartajiem iedzīvotājiem, Mūrniece atbildēja apstiprinoši, ka valdībai ir jāturpina palīdzēt cilvēkiem. Politiķe norādīja, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK atbalsta arī tā dēvētās "helikoptera naudas" piešķiršanu, jo sevišķi atbalstot ģimenes ar bērniem.

Kā ziņots, pašlaik ārkārtējā situācija noteikta līdz 7.februārim, taču Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādījis, ka patlaban nevar runāt par būtiskiem Covid-19 izplatības dēļ noteikto ierobežojumu atvieglojumiem pēc šī datuma.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu