Saeimas deputāta amatu Petravičas vietā piekritis ieņemt Edgars Kronbergs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāta amatu uz laiku, kamēr Ramona Petraviča (KPV LV) ir labklājības ministre, piekritis ieņemt Saldus novada domes deputāts Edgars Kronbergs, apstiprināja politiķis.

Kronbergs norādīja, ka, ņemot vērā, ka ir ievēlēts no partijas "KPV LV" saraksta, visticamāk, arī strādās "KPV LV" frakcijā. Kronbergs ir "KPV LV" biedrs un no partijas izstāties negrasoties.

Vaicāts, vai balsos atbilstoši tam, kādas būs vienošanās koalīcijā un kā būs lēmusi frakcija, politiķis skaidroja, ka viņš vēl nav deputāts, ka viņam vēl ir jādod parlamentārieša zvērests. Vēlāk viņam būšot jāizrunājas ar gaidāmajiem frakcijas biedriem un tās vadību.

Pēc tam topošais Saeimas deputāts varētu sniegt sīkākus komentārus.

Vienlaikus Kronbergs, kurš pašlaik ir Saldus novada domes deputāts, norādīja, ka pašreizējā situācijā valstī, ņemot vērā Covid-19 izplatību, ir nepieciešama stabila valdība un to "graut nebūtu izdevīgi nevienam".

Kronbergam parlamentārieša amats pienākas atbilstoši 13.Saeimas vēlēšanu rezultātiem, kas publicēti Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Kā ziņots, Petraviča paziņojusi par deputātes mandāta nolikšanu uz labklājības ministres amata laiku.

Ministre apgalvo, ka šādu lēmumu esot pieņēmusi jau decembrī. Reizē nesen jautājumu par politiķes atbilstību labklājības ministra amatam aktualizēja koalīcijā esošā Jaunā konservatīvā partija un apsvērt iespēju nolikt deputātes mandātu rosināja "KPV LV" valde. Izskanējis, ka mandāta nolikšanu esot atbalstījis arī "KPV LV" frakcijas vairākums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu