Policija saņēmusi vairākus iesniegumus par krāpniekiem, kas uzdarbojas "DPD Latvija" vārdā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs foto.
Dators. Ilustratīvs foto. Foto: AFP / Scanpix

Valsts policija saņēmusi vairākus iesniegumus par viltvāržiem, kuri, izmantojot uzņēmuma "DPD Latvija" vārdu, mēģina no iedzīvotājiem izkrāpt norēķinu karšu datus.

Aizvadītās diennakts laikā Valsts policija ir saņēmusi vairāk nekā desmit iesniegumus no iedzīvotājiem, kurus noziedznieki mēģinājuši apkrāpt. Tāpat policijā saņemts viens iesniegums ar gadījumu, kad no personas ir reāli izkrāpti aptuveni 700 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Krāpnieki dažādās interneta pārdošanas platformās ir izvietojuši preces pārdošanai, lai iedzīvotāji it kā tās iegādātos, izmantojot kurjera pakalpojumus. Iedzīvotājiem tiek nosūtīta viltus interneta vietnes hipersaite, kura sākotnēji vizuāli šķiet identiska uzņēmuma "DPD Latvija" mājaslapai.

Pēcāk iedzīvotāji tiek aicināti ievadīt norēķinu kartes datus, lai norēķinātos par pakalpojumu un kurjera piegādi. Veicot šīs darbības, krāpnieki piekļūst personu datiem un finanšu līdzekļiem.

Par visiem saņemtajiem iesniegumiem Valsts policijā sākta resoriskā pārbaude. Lielāka daļa sabiedrība ir bijusi piesardzīga un preventīvi informēta, jo nav reaģējuši, bet gan informējuši policiju un uzņēmumu.

"DPD Latvija" uzsver, ka nenodrošina attālinātu pirkuma starpniecības pakalpojumu interneta vidē, kā arī aicina drošības nolūkos vienmēr pārbaudīt interneta vietnes adresi, kas tiek atvērta. Konkrētajā krāpniecības shēmā tiek izmantotas vairākas viltus adreses, piemēram, "lv-express-safe.xyz", "lvdpd-safe.xyz", kurām nav nekādas saistības ar "DPD Latvija".

Ja persona ir nodevusi savus datus krāpniekiem, tad par to sākotnēji ir jāinformē banka un jāveic pasākumi, lai pasargātu savus finanšu līdzekļus, kurus izsniedzis iespējamajiem krāpniekiem, norāda Valsts policija.

Jau ziņots, ka "DPD Latvija" apgrozījums 2019.gadā bija 19,864 miljoni eiro, kas ir par 7,1% vairāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 31,7% - līdz 1,06 miljoniem eiro. Uzņēmums reģistrēts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 266 136 eiro. "DPD Latvija" pieder Francijā reģistrētai kompānijai "Geopost".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu