Izmeklētājs Straiks pie skatītājiem atgriežas ar ceturto stāstu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Straiks
Straiks Foto: HBO

Jau esam jūs iepazīstinājuši ar britu rakstnieces Dž.K.Roulingas (J. K. Rowling) detektīvu grāmatu varoni izmeklētāju Straiku. Nu pie skatītājiem nonāk jau ceturtās grāmatas "Izmeklētājs Straiks – Baltā nāve" (C. B.  Strike : Lethal White) ekranizējums.

Roulinga, kura, protams, plašāk pazīstama kā Harija Potera grāmatu autore, šo romānu ir publicējusi ar pseidonīmu Roberts Galbraits (Robert Galbraith). Tāpat kā iepriekšējās seriāla daļās, arī "Izmeklētājs Straiks – Baltā nāve", kas skatāma "LMT Viedtelevīzijā", centrā ir dzīves nogurdinātais un garā salauztais detektīvs Kormorans Straiks (Tom Burke) un viņa pāriniece Robina Ellakota (Holliday Gainger), kuri dažādu noziegumu izmeklēšanā veido lielisku komandu.

Foto: HBO

Līdzīgi kā pārējās seriāla sezonas, arī “Izmeklētājs Straiks - Baltā nāve” vēsta par sarežģīta nozieguma izmeklēšanu. Pie detektīva Kormorana Straika negaidīti ierodas Billijs Naits (Joseph Quinn) – jauns, savāds vīrietis, kurš apgalvo, ka bērnībā ir kļuvis par aculiecinieku slepkavībai, kuras upuris ir aprakts mežā. Jaunietis šķiet garīgi nelīdzsvarots, tomēr detektīvu viņa stāstītais neatstāj vienaldzīgu. Tomēr, pirms Straiks paspēj uzdot papildu jautājumus par pieredzēto, Billijs krīt panikā un aizmūk no detektīva biroja. Nespējot aizmirst šo stāstu, detektīvs Straiks uzmeklē Billija vecāko brāli Džimiju (Nick Blood) – radikāli noskaņotu kreiso aktīvistu, kurš apgalvo, ka Billijs ir garīgi slims un nav uzticams.

Par Straika tikšanos ar Džimiju uzzina kultūras ministrs Džaspers Čisvels (Robert Gleinster), kuram detektīvs savulaik ir palīdzējis, izmeklējot viņa dēla nāvi. Čisvels vēršas pie Straika pēc palīdzības – viņš stāsta, ka Džimijs viņu šantažē, bet neatklāj šantāžas iemeslu, apgalvojot, ka tas, ko viņš ir darījis, ir bijis atļauts un legāli laikā, kad tas noticis. Izmeklēšanas gaitā tiek atklāts, ka Džimijs ir ministra Čisvela lielākā politiskā pretinieka sabiedrotais.

Foto: HBO

“Izmeklētāja Straika” visu daļu aizraujošākais elements ir tā galvenie varoņi. Kormorans Straiks ir Afganistānas kara veterāns, kurš zaudējis kāju un pārvietojas ar protēzes palīdzību. Savukārt viņa pāriniece Robina cieš no pēctraumatiskā stresa sindroma, kas radies iepriekšējās seriāla daļās piedzīvotās izvarošanas un slepkavības mēģinājuma rezultātā. Robina apprecas ar savu bērnības draugu Metjū (Kerr Logan), jo kopā ar viņu sieviete jūtas pasargāta un drošībā. Tomēr jau no pirmās epizodes seriāla skatītājus nepamet sajūta, ka Robina ir apprecējusi nepareizo vīrieti, – detektīva Straika un viņa pārinieces jūtu ķīmija ir acīmredzama un caurvij visa seriāla gaitu.

Foto: Ieskats detektīvseriālā "Izmeklētājs Straiks – Baltā nāve".

Seriāla "Izmeklētājs Straiks – Baltā nāve" reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu