Par gandrīz 400 000 eiro Rīgas 1.slimnīcā izveidota Covid-19 nodaļa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas 1.slimnīca.
Rīgas 1.slimnīca. Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas 1.slimnīcā par 389 000 eiro ir izveidota nodaļa Covid-19 pacientiem, kurā uzņems stabilus, vidēji smagi slimus pacientus, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

 

Šodien veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) apskatīja Covid-19 pacientiem pielāgoto Rīgas 1.slimnīcas nodaļu, kurā uzņems pacientus, kurus būs izrakstījušas universitātes slimnīcas, bet kuriem vēl aizvien būs nepieciešama hospitalizācija.

Jauno nodaļu slimnīcā atvērs sestdien, 30.janvārī.

Veselības ministrs preses konferencē pauda pateicību Rīgas mēram un pašvaldības Labklājības departamentam par šo iniciatīvu, piebilstot, ka Covid-19 saslimstība arvien turpinās un pieaug slimnīcu noslodze.

Pavļuts stāstīja, ka

smagākie Covid-19 pacienti ārstējas klīniskās universitātes slimnīcās Rīgā, un reizēm, viņu veselības stāvoklim uzlabojoties, ir nepieciešams viņus pārvest uz citu ilgstošas ārstēšanās iestādi.

Pamatā pacientus veda ārpus Rīgas, tomēr tagad 50 pacientus varēs stacionēt arī Rīgas 1.slimnīcā.

Slimnīcas valdes priekšsēdētāja Natālija Zlobina atzīmēja, ka, redzot Covid-19 statistiku, slimnīcas valde nevarēja palikt malā, tāpēc lēma piedalīties cīņā ar pandēmiju. Pateicoties Veselības ministrijai un Rīgas domei esot ļoti īsā periodā uz slimnīcas ambulatorās bāzes izveidot šādu nodaļu ar 50 gultas vietām, teica Zlobina.

Viņa informēja, ka slimnīca uzņems vidēji smagus, stabilus pacientus, kas pirmo akūti ārstēšanas periodu bija universitātes slimnīcā, un kuriem tālākā ārstēšanā nav nepieciešama daudzprofila klīnika. Pacientus uzņems gan ar pamatsaslimšanu Covid-19, gan blakussaslimšanām.

Plānots, ka

minēto slimnīcas nodaļu vadīs ilggadēja Latvijas Infektoloģijas centra intensīvās terapijas nodaļas vadītāja Marina Šuvalova, kurai ir pieredze epidēmijās un pandēmijās.

Vienlaikus Rīgas domes Labklājības departamenta vadītāja Irēna Kondrāte piebilda, ka pandēmiju izdosies uzvarēt, ja cilvēki nezaudēs sirdsapziņu, vēlmi profesionāli strādāt un būt uzticīgi savam aicinājumam.

Zlobina painformēja, ka slimnīcas valdei ļoti ātrā laikā izdevies noslēgt nepieciešamos līgumus un problēmas ar kādu atsevišķu preču iegādi neesot bijušas. Divu dienu laikā esot izvērtēti 78 pretendenti un kopumā noslēgti 13 līgumi.

Tāpat slimnīcas valdes priekšsēdētāja uzsvēra, ka šīs nodaļas atvēršana neietekmēs pārējo sniegto pakalpojumu klāstu, un Rīgas 1. slimnīcā arvien būs pieejami visi līdz šim nodrošinātie ārstniecības pakalpojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu