Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

TOP 10 ⟩ Erotiskais kino latviešu gaumē

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kadrs no filmas "Best Erotic Shorts"

Gadam iesākoties, seksualitātes un partnerattiecību entuziaste, koučs un erotisko stāstu krājuma “Svētlaimes medniece” (2018) autore Ieva Sīmane, kura februārī laidīs klajā savu otro grāmatu – erotisko romānu “Baudu spēles”, piedāvā erotiskā kino Top 10, kas tapis sadarbībā ar viņas sekotājiem sociālajos tīklos.

Ieva priecīgi secina, ka latvieši izvēlas kvalitatīvu erotisko kino un ka dziļi sirdī viņi ir karstasinīgi un estētiski baudītāji, kas novērtē ne vien visu skaisto, juteklisko un romantisko, bet atzīst arī provokatīvo un neparasto. Viņa ir pārliecināta, ka šajā erotisko filmu izlasē ikviens atradīs kaut ko sev piemērotu.

1. Malèna (2000), režisors Giuseppe Tornatore, galvenajās lomās Monica Bellucci, Giuseppe Sulfaro, Luciano Federico

Brīnišķīgs stāsts ar šarmanto Moniku Beluči galvenajā lomā par pusaugu zēnu, kurš iemīlas skaistā un jutekliskā sievietē. Filmas darbība norisinās nelielā Itālijas pilsētiņā Otrā pasaules kara laikā.

Itāliešu režisoriem ir īpašs talants un redzējums par erotiku – šajā filmā ir gan romantika, gan kārdinājums, gan intriga. Pēc filmas noskatīšanās ir patīkama pēcgarša.

2. Tra(sgre)dire (2000), režisors Tinto Brass, galvenajās lomās Yuliya Mayarchuk, Jarno Berardi, Francesca Nunzi

Meklējot dzīvokli sev un savam puisim, jauna studente iepazīstas ar nekustamo īpašumu aģenti, kura izrādās lesbiete.

Ģeniālā itāliešu režisora filmu raksturo vieglums, humors, romantika, erotika un dzīvesprieks, turklāt tā rosina iztēli un rada patiesi seksuālu noskaņojumu. Arī citas šī režisora filmas ir noskatīšanās vērtas.

3. 9 ½ Weeks (1986), režisors Adrian Lyne, galvenajās lomās Kim Basinger, Mickey Rourke

Kad jauna sieviete uzsāk seksuālas attiecības ar teju nepazīstamu vīrieti, viņa nespēj iedomāties, kādi izaicinājumi un pārbaudījumi viņu sagaida.

Klasika, kas noteikti jāredz. Leģendāri, skaisti aktieri un lielisks tēlojums.

4. The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover (1989), režisors Peter Greenaway, galvenajās lomās Richard Bohringer, Michael Gambon, Helen Mirren

Kad gardēžu restorānā “Le Hollandais” vienkopus satiekas pavārs, zaglis, viņa sieva un viņas mīļākais, notikumi sit augstu vilni, neiztiekot bez seksa, slepkavības, atriebības un, protams, ēdiena.

Teatrāla filma, kas pārsteidz un aizkustina. Tā aizrauj ar neparastumu un estētiku, kas mijas ar brutalitāti, un izaicina visas maņas. Helēna Mirena galvenajā lomā ir kā ķirsis uz tortes.

5. Son de Mar (2001), režisors Bigas Luna, galvenajās lomās Jordi Mollà, Leonor Watling, Eduard Fernández

Romantisks un juteklisks stāsts par mīlas trijstūri. Jauns literatūras skolotājs ierodas nelielā piejūras pilsētiņā un iemīlas jaunā sievietē, kuru mīl arī kāds bagāts uzņēmējs. Viņa izvēlas literatūras skolotāju. Drīz pēc laulībām un dēla piedzimšanas skolotājs pazūd, zvejojot jūrā. Sieviete apprecas ar bagāto uzņēmēju, bet nekas nav tā, kā šķiet.

6. Nymphomaniac: Vol. I & Vol. II (2013), režisors Lars von Trier, galvenajās lomās Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin

Larss fon Trīrs ir slavens ar savām provokatīvajām un krāšņajām filmām – arī šīs divas filmas nav izņēmums. Stāsts ir par pašpasludinātu nimfomāni, kuru smagi piekautu aukstā ziemas vakarā uz ielas atrod kāds pusmūža vīrietis un aizved viņu uz savām mājām. Kamēr vīrietis apkopj sievietes brūces, viņa tikmēr vaļsirdīgi un atklāti stāsta viņam par savu erotikas piesātināto dzīvi.

7. Lie with Me (2005), režisors Clement Virgo, galvenajās lomās Lauren Lee Smith, Eric Balfour, Polly Shannon

Filma par seksuāli agresīvu jaunu sievieti, kura uzsāk dēku ar tikpat seksuāli agresīvu jaunu vīrieti. Starp abiem uzplaukst jūtas, no kurām viņi cenšas bēgt.

Stāsts ir mīlīgs savā banalitātē. Samērā atklātas erotiskas ainas, skaisti, jauneklīgi ķermeņi, pirmās jūtas.

8. Sex and Lucía (2001), režisors Julio Medem, galvenajās lomās Paz Vega, Tristán Ulloa, Najwa Nimri

Sižetā saplūst dažādu cilvēku dzīves, un tās vieno rakstnieks, kura romāns ir kļuvis nesaraujami saistīts ar viņa paša dzīvi.

9. Best Erotic Shorts (2019), dažādi režisori

Šīs īsfilmas tika izrādītas 2019. gadā erotisko īsfilmu festivāla ietvaros kinoteātrī Splendid Palace. Festivāla moto aicināja izmirst par aizspriedumiem, kautrību un bailēm un atvērt dvēseli emocijām, sajūtām, baudai un kaislei. Bija baudāmi!

10. 365 Days (2020), režisori Barbara Bialowas, Tomasz Mandes, galvenajās lomās Anna Maria Sieklucka, Michele Morrone, Bronislaw Wroclawski

Stāsts par attiecībām, kurās vīrietis ar varu un naudu panāk, ka sieviete viņā iemīlas. Šī filma varētu patikt Greja piecdesmit nokrāsu cienītājiem.

Ieva novēl patīkamu skatīšanos un aicina sekot līdzi jaunumiem viņas sociālajos profilos vai sazināties ar viņu personīgi, lai risinātu ar seksualitāti, tuvību un attiecībām saistītus jautājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu