Kravas transportlīdzekļos atrod 519 000 kontrabandas cigarešu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: SIPA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes, Valsts robežsardzes un Pārtikas un veterinārā dienesta amatpersonas, veicot kravas vilcienu un automobiļu kontroli, novērsa 519 800 cigarešu jeb 25 990 paciņu kontrabandu, informēja VID.

Cigaretes bija noslēptas kravas vilcienu vagonos, ar kuriem no Baltkrievijas tika ievesta koksnes šķelda, zāģskaidas, tērauda stieples, kā arī vilciena cisternu un automobiļu kabīnes konstrukcijās.

Ceturtdien, 28.janvārī, Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonām, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena skenēto attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču slēpšanu šķeldas kravā. Kontrole tika veikta Daugavpils preču stacijā. Atrokot šķeldu, muitas amatpersonas konstatēja iepakojumus ar cigaretēm. Kontroles rezultātā izņemtas 36 000 cigaretes "NZ" jeb 1800 paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Trešdien, 27.janvārī, Daugavpils preču stacijā muitas amatpersonas sadarbībā ar Pārtikas un veterinārā dienesta inspektoru veica pārtikas un veterinārās aprites kontrolei pakļautas kravas kontroli. Atverot vagonu, atklājās, ka tajā atrodas metālizstrādājumi, bet tērauda stiepļu ruļļos un starp tiem bija noslēpts ievērojams daudzums cigarešu. Vagonā atradās 173 200 cigaretes jeb 8660 paciņas cigarešu "Premjer".

Otrdien, 26.janvārī, Silenes MKP, pārbaudot no Baltkrievijas iebraukušu kravas automobili, muitas amatpersonas kabīnē atrada kontrabandas cigaretes. Slēptuvi palīdzēja uziet muitas darba suns. Kabīnē aiz apšuvuma, zem guļamvietas un instrumentu panelī bija paslēptas 7420 cigaretes jeb 371 paciņa "Marlboro" bez akcīzes markām un "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Pirmdien, 25.janvārī, Indras MKP muitas amatpersonas skenēšanas attēlu analīzes rezultātā atrada nedeklarētas cigaretes šķeldas kravā. Daugavpils preču stacijā, veicot padziļināto kontroli, konstatētas 72 000 cigaretes "Premjer" jeb 3600 paciņas. Veicot cita vilciena sastāva kontroli, Valsts robežsardzes amatpersona pusvagonā ar zāģskaidu kravu konstatēja cigaretes. Kontrole tika turpināta Daugavpils preču stacijā. Muitas amatpersonas, atrokot zāģskaidas, izņēma 36 800 cigarešu "Premjer" jeb 1840 paciņas.

Svētdien, 24.janvārī, sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem tika atrasti 20 000 cigarešu jeb 1000 paciņas "NZ", kas bija noslēptas sešu vilciena cisternu naftas produktu noliešanas lūkās.

Indras MKP veiktās vilciena sastāva skenēšanas attēlu analīzes rezultātā sestdien, 23.janvārī, divos vagonos ar šķeldas kravu Daugavpils preču stacijā muitas amatpersonas atrada 174 380 cigaretes jeb 8719 paciņas "Premjer" un "NZ".

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu sākšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu