"Putina pils" nemaz nav grezna, apgalvo ar Kremļa propagandistiem saistīts izdevums (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas izdevums kanāls "Mash" piektdien noraidījis apgalvojumus, ka Melnās jūras krastā esošais īpašums, kas it kā pieder Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, būtu grezna pils.

Pagājušajā nedēļā apcietinājumā esošā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dibinātais Korupcijas apkarošanas fonds (FBK) publiskoja filmu "Putina pils", kurā apgalvots, ka Kremļa saimnieks Gelindžikā sev sarūpējis nepiedienīgi greznu pili, kuras platība ir 17 000 kvadrātmetru un kas izmaksājusi 100 miljardus rubļu (vairāk nekā miljardu eiro).

Navaļnijs apgalvo, ka pili kā kukuli Putinam dāvājuši uzņēmēji.

Šo filmu tīmeklī līdz šim noskatījušies jau vairāk nekā 100 miljoni cilvēku.

Pēc Navļnija aizturēšanas Krievijā notikušas plašas demonstrācijas pret Putina varu.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs otrdien paziņoja, ka pils Melnās jūras krastā patiesībā piederot kādam uzņēmējam vai uzņēmējiem, bet Kremlim neesot tiesību atklāt īpašnieku vārdus.

Interneta projekts "Mash" piektdien publiskoja platformās "Telegram" un "YouTube" video, kurā redzams, kā kanāla reportieris tiek izvadāts pa īpašumu, kas esot tas pats, kas redzams Navaļnija filmā.

Video redzams, ka ēka tiek pamatīgi pārbūvēta, telpās sakrauti būvmateriāli un visur aizsākti darbi.

Vietā, kas Navaļnija video nodēvēta par akvadiskotēku, "Mash" reportieris atradis tukšu strūklaku.

Izdevums "Mash" darbību sāka 2017.gadā. Tas izveidots par Kremļa propagandas medija "Life" dibinātāja Arama Gabreljanova naudu, vēsta Krievijas medijs "Meduza".

"Mash" video drīz vien pārpublicēja Krievijas valstij piederošais telekanāls "Rossija 24".

"Nu, visa tā greznība, kam vajadzēja atrasties tajā milzīgajā ēkā, tur nav, un tas ir tāpēc, ka ēka ir viens liels būvlaukums," vēstīja "Rossija 24".

Tomēr Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda izmeklēšanas komandas vadītāja Marija Pevčiha tviterī pavēstīja, ka šie atklājumi apstiprina viņu komandas ziņoto. Viņu filmā norādīts, ka pašreiz Putina pils tiek pamatīgi pārbūvēta, jo tās celtniecībā pieļautas lielas kļūdas, kas tagad tiek labotas, izsviežot vējā milzīgu naudu.

""Mash" apstiprināja, ko mēs rakstījām par atjaunošanu un pelējumu. Paldies, protams, bet mēs to jau zinājām," rakstīja Pevčiha.

Filma "Putina pils" balstīta uz pils fotogrāfijām, kas agrāk publiskotas internetā, videomateriāliem, kas uzņemti ar bezpilota lidaparātu, 3D vizualizācijām, balstoties uz nopludinātiem pils arhitektūras plāniem, aculiecinieku stāstīto un citiem materiāliem.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu