Par "Latvenergo" pagaidu valdes locekli iecelts Uldis Mucinieks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvenergo logo.
Latvenergo logo. Foto: Lita Krone/LETA

Par AS "Latvenergo" pagaidu valdes locekli kompānijas padome iecēlusi Uldi Mucinieku, kurš darbu sāks pirmdien, 1.februārī, un amata pienākumus pildīs līdz valdes pastāvīga sastāva izveidei, informēja "Latvenergo" finanšu un kredītu vadības direktors Jānis Irbe.

Viņš norādīja, ka līdz ar to uzņēmuma valdē strādās tās priekšsēdētājs Guntars Baļčūns, valdes locekļi Kaspars Cikmačs, Arnis Kurgs un Mucinieks.

Kā atzīmēja Irb,e. Mucinieks ir ieguvis uzņēmējdarbības vadības maģistra grādu Rīgas Ekonomikas Augstskolā, kā arī jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātē. Kopš 2015.gada gada Mucinieks strādā "Latvenergo kā pārdošanas direktors, savukārt kopš 2020.gada novembra veic "Latvenergo" komercdirektora pienākumus.

Vienlaikus Mucinieks veic arī meitas uzņēmumu - Lietuvas "Elektrum Lietuva" un Igaunijas "Elektrum Eesti" padomes priekšsēdētāja pienākumus.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Jau ziņots, ka pagājušā gada rudenī amata pienākumus beidza pildīt līdzšinēji valdes locekļi Āris Žīgurs un Uldis Bariss, pārtraucot darbu "Latvenergo" koncernā.

Par pagaidu valdes locekli izraudzīts ticis arī Arnis Kurgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu