Navaļnija līdzgaitniekiem nosaka mājas arestu līdz 23.martam (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: EPA/Scanpix

Krimināllietas ietvaros par sanitāri epidemioloģisko noteikumu pārkāpšanu Maskavas tiesa piektdien opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitniekiem noteikusi mājas arestu līdz 23.martam.

Mājas arests noteikts viņa brālim Oļegam un Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) juristei Ļubovai Soboļai, FBK Maskavas biroja koordinatoram Oļegam Stepanovam, arodbiedrības "Ārstu alianse" vadītājai Anastasijai Vasiļjevai un pankgrupas "Pussy Riot" dalībniecei Marijai Aļohinai.

Mājas arests viņiem noteikts krimināllietas ietvaros par sanitāri epidemioloģisko normu pārkāpšanu, kas ierosināta pēc 23.janvāra Navaļnija atbalstītāju mītiņiem.

Attiecīgais Kriminālkodeksa pants paredz sodus līdz diviem gadiem cietumā, bet gadījumā, ja noteikumu pārkāpšana neuzmanības pēc novedusi pie cilvēku nāves, vainīgajiem var piespriest līdz septiņiem gadiem cietumā.

Tikmēr Izmeklēšanas komiteja piektdien izsludinājusi meklēšanā Navaļnija reģionālo štābu tīkla vadītāju Leonīdu Volkovu.

Pret Volkovu ierosināta lieta pēc panta par "nepilngadīgo mudināšanu uz pretlikumīgām darbībām informācijas un telekomunikāciju tīklos", arī internetā.

Volkovs šobrīd lielākoties uzturas Vācijā.

Kā ziņots, sestdien visā Krievijā notika Navaļnija atbalsta akcijas un arī šajā svētdienā cilvēki aicināti iziet ielās.

Maskavā ielās bija izgājuši vairāk nekā 40 000 cilvēku.

Navaļnija reģionālie štābi lēš, ka kopumā protestos visā Krievijā piedalījās 250 līdz 300 tūkstoši cilvēku.

Saskaņā ar nevalstiskās organizācijas "OVD-Info" datiem šīs akcijas laikā aizturēti vairāk nekā 3700 cilvēki, tostarp 1320 Maskavā un 490 Sanktpēterburgā.

Navaļnijs 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Krievijas tiesa ceturtdien paturēja spēkā lēmumu apcietināt uz 30 dienām Navaļniju.

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests (FSIN) Navaļnija aizturēšanu skaidro ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus.

Dienests tiesā pieprasījis Navaļnijam piespriesto trīsarpus gadu nosacīto cietumsodu nomainīt pret reālu ieslodzījumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu