Kanāda nosaka karantīnu viesnīcās iebraucošiem ceļotājiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Viesnīcas istabiņa. Ilustratīvs attēls
Viesnīcas istabiņa. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Ceļotājiem uz Kanādu būs jāpavada karantīna viesnīcās uz sava rēķina, un Kanādas aviosabiedrības aptur reisus uz Latīņameriku, piektdien paziņoja premjerministrs Džastins Trudo, tālāk pastiprinot ierobežojumus Covid-19 izplatības palēnināšanai.

Iebraucējiem būs jāpavada līdz trim dienām karantīnā viesnīcās stingrā uzraudzībā, preses konferencē sacīja Trudo.

Kanāda arī kāpina Covid-19 testu veikšanu, savukārt tās aviokompānijas ir piekritušas līdz aprīļa beigām atcelt reisus uz Meksiku, Karību jūras salām un citām vietām Latīņamerikā.

"Tagad vienkārši nav īstais laiks lidošanai," sacīja Trudo.

Kanādas veselības iestādes ir satrauktas par lipīgāku jaunā koronavīrusa paveidu izplatīšanos. 

Trudo jau vairākas nedēļas brīdināja kanādiešus atcelt savus ceļojumu plānus. "Tagad ieviešot šos skarbos pasākumus, mēs varam gaidīt labāku laiku, kad mēs visi varēsim plānot šīs brīvdienas," piektdien teica Trudo.  

No nākamās nedēļas visi ienākošie avioreisi Kanādā tiks novirzīti uz kādu no četrām lidostām Monreālā, Toronto, Kalgarijā un Vankūverā. 

Papildus testa veikšanai pirms izlidošanas ceļotājiem būs obligāts arī tests pēc ierašanās Kanādā. Tā rezultāts viņiem būs jāgaida līdz trim dienām īpaši paredzētās. viesnīcās.

Ja testa rezultāts būs negatīvs, ceļotāji drīkstēs pabeigt 14 dienu karantīnu mājās ievērojami pastiprinātā uzraudzībā. Pozitīva rezultāta gadījumā viņi tiks pārcelti uz valdības karantīnas iestādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu