Putina pilij pieteicies īpašnieks – Arkādijs Rotenbergs (50)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Arkādijs Rotenbergs
Arkādijs Rotenbergs Foto: vedomosti.ru

Uzņēmējs un tuvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugs Arkādijs Rotenbergs identificējis sevi kā prezidentam piedēvētās Gelindžikas pils īpašnieku. Rotenbergs to paziņoja intervijā Telegram kanālam „Mash”.

"Tagad tas vairs nebūs noslēpums, es esmu beneficiārs.  Tur bija tik sarežģīts objekts, bija daudz kreditoru, man izdevās kļūt par patieso labuma guvēju. Tas tiešām ir ieguvums. Šī vieta ir krāšņa," intervijā sacījis Rotenbergs.

Uzņēmējs Arkādijs Rotenbergs arī apgalvo, ka viņš plāno uzbūvēt apartamentu viesnīcu, tāpēc tur ir "diezgan liels numuru skaits". Viņš teica, ka vēlas to pārvērst par tūrisma biznesu.

Vaicāts, kāpēc nav paziņojis par to, ka ir pils īpašnieks uzreiz pēc tam, kad klajā nāca Alekseja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas biroja (FBK) filma, kurā bija apgalvots, ka pils pieder Putinam, Rotenbergs skaidroja, ka nav gribējis skandāla izraisīšanos un plānojis to darīt pēc būvniecības pabeigšanas.

Uzņēmējs piebilda, ka pili ieguvis "pirms vairākiem gadiem", precīzi nenorādot, kad. "Es sapratu, ka šī ir diezgan skandaloza un grūta ēka, bet, paskatieties, pieminiet manus vārdus, tas prasīs pusotru vai divus gadus, un es jūs uzaicināšu, un jūs apskatīsit šo skaistumu, kas tur būs," Rotenbergs teica.

Pirms dažām dienām Telegram kanāls „Mash” publicēja galvenā redaktora Maksima Iksanova sešu minūšu video, kurā redzama Putina pils. Viņš saka, ka ēkas iekšpusē ir „viens vienīgs betons”, pats objekts ir gatavs tikai no ārpuses, bet  būvlaukuma iekšpuse „atrodas nulles stadijā”. Tas gan nav pretrunā Navaļnija filmā klāstītajam par to, ka pili pārņēmis pelējums, tādēļ tajā sākts kapitālais remonts. Tajā pašā laikā „Mash” redaktors Iksanovs šajā videoierakstā neatklāja, kā viņam izdevās nokļūt pilī.

Pagājušajā nedēļā Alekseja Navaļnija dibinātais Korupcijas apkarošanas birojs (FBK) publiskoja filmu "Putina pils", kurā apgalvots, ka Kremļa saimnieks Gelindžikā sev sarūpējis nepiedienīgi greznu pili, kuras platība ir 17 000 kvadrātmetru un kas izmaksājusi 100 miljardus rubļu (vairāk nekā miljardu eiro).

Navaļnijs apgalvo, ka pili kā kukuli Putinam dāvājuši uzņēmēji.

Šo filmu tīmeklī līdz šim noskatījušies jau vairāk nekā 100 miljoni cilvēku.

Pēc Navaļnija aizturēšanas Krievijā notikušas plašas demonstrācijas pret Putina varu.

Filma "Putina pils" balstīta uz pils fotogrāfijām, kas agrāk publiskotas internetā, videomateriāliem, kas uzņemti ar bezpilota lidaparātu, 3D vizualizācijām, balstoties uz nopludinātiem pils arhitektūras plāniem, aculiecinieku stāstīto un citiem materiāliem.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu