"KPV LV" valde aicinās tās apšaubītājus atstāt partijas rindas (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "KPV LV" logo.
Partijas "KPV LV" logo. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Politiskās partijas "KPV LV" valde aicinās Uzņēmumu reģistrā nereģistrētās partijas valdes atbalstītājus izstāties no partijas, informēja "KPV LV" valdes loceklis Toms Andersons.

Piektdien notika politiskās partijas "KPV LV" 6.decembrī ievēlētās valdes un frakcijas kopsēde, kurā tika runāts par turpmāko sadarbību un veicamajiem darbiem. Sēdē piedalījās visi minētās valdes locekļi un frakcijas vadība, kā arī daļa no frakcijas deputātiem. 

Kā atklāja Andersons, 6.decembrī ievēlētās partijas valdes sēdē tika aktualizēts jautājums par deputātiem, kuri neatzīst valdes leģitimitāti un publiski pauž viedokļus par to, apšaubot Uzņēmumu reģistra kompetenci un lēmumu leģitimitāti. Sēdē nolemts aicināt šos deputātus atstāt partijas rindas.

Biedru izslēgšana, ja tāda notiks, būs rosināma statūtos noteiktajā kārtībā, iesaistot partijas Ētikas komisiju. Partijas valdes loceklis skaidroja, ka būs aicinājums frakcijas deputātiem, kuri nevēlas strādāt šajā organizācijā vai neuztver partijas valdi par leģitīmu, izstāties pašiem no organizācijas.

Vienlaikus sēdē tika dots uzdevums partijas frakcijai nedēļas laikā pārskatīt partijas priekšvēlēšanu programmas punktus un tos, kuri šajā sasaukumā nav izpildāmi, aizvietot ar citiem, atbilstošiem partijas mērķiem un atlikušajā sasaukuma laikā izpildāmiem punktiem.

Valde apņēmās šādu pat mājasdarbu izdarīt arī no savas puses, piebilda Andersons.

Vienlaikus viņš informēja, ka partijas valde šobrīd strādā gan pie iekšējās strukturālās sakārtošanas, gan pie 2020.gada finanšu tēriņu pārskata, kas "visdrīzāk arī ir aktīvās atsevišķu cilvēku pretdarbības iemesls".

Kā ziņots, "KPV LV" frakcija turpinās darbu valdības koalīcijā, iepriekš sacīja frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo, komentējot "KPV LV" valdes iepriekš pausto aicinājumu atsaukt parakstus no koalīcijas līguma.

Savukārt Andersons iepriekš skaidroja, ka paraksta atsaukšana varētu būt nozīmējusi sarunas par jaunu vienošanos, kas paredzētu "KPV LV" priekšvēlēšanu solījumu izpildi, jo tie līdz šim neesot īstenoti.

Možvillo norādījis, ka, visticamāk, 20.februārī gaidāmajā "KPV LV" biedru sapulcē izvirzīs savu kandidātu partijas valdes locekļa vēlēšanām, ja būs tāda iespēja. Paredzēts, ka, lai varētu ievēlēt jaunu valdi, šajā sapulcē sākotnēji tiks lemts, vai izteikt uzticību vai arī atlaist pašreizējo valdi.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) iepriekš apgalvoja, ka partijas Saeimas frakcija neatzīst "KPV LV" valdi un uzskata to par neleģitīmu. Tāpēc ap 85 biedriem prasījuši sasaukt jaunu partijas biedru sapulci. Pagaidām izskanējis, ka tā varētu notikt 20.februārī.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu