Vai sieviete var palīdzēt vīrietim atbildēt uz jautājumu - kas es esmu un kur ir mana vieta? (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET kolāža

Psihoterapeits, grāmatu autors un trīs bērnu tēvs Gatis Līdums par to, vai sieviete var palīdzēt atbildēt vīrietim uz jautājumu: kas es esmu, kur ir mana īstā vieta? 

"Šis jautājums ir miljons dolāru vērts. Ja mēs ejam no vienkāršā uz sarežģīto, tad mana atbilde ir: pirmkārt jābūt ļoti labai sazobei un otrkārt - sadarbībai.

Ir jābūt sarunai, kura sastāv no 3 elementiem:

* es tevi redzu;

* es tevi dzirdu;

* es tev atbildu.

Un ja šī vienkāršā shēma tiek iedarbināta šajā sazobē, tad tā sadarbība arī risināsies. Tad var pāra modelis būt ļoti sekmīgs. 

Protams, iniciatīvai ir jānāk no vīrieša paša. Loģiski, jo tas ir viņa stāsts. Sievietei vairāk ir šī atbalstošā funkcija. 

Ko darīt, lai šo it kā vienkāršo modeli atdzīvinātu vai iedzīvinātu attiecībās?

Tas paģēr kādu zināmu enerģijas rezervi, lai mēs varētu šādos smalkumos iedziļināties. Mēs esam noskrējušies divos, trijos darbos, lai nopelnītu papildu kapeiku. Mums jau nav tā resursa, lai investētu kaut ko attiecībās.

Mana ideja ir tāda, kas varētu būt palīdzoša, ka šie abi partneri pēc abpusējas vienošanās un no laba prāta viesojas viens otra pasaulē. Tas notiek pēc iespējas biežāk, tik, cik laiks atļauj. 

Pēdējās desmitgadēs tēti var būt klāt dzemdībās. Tikai tad, kad tu tur pavadi diennakti un redzi visu, kas tur notiek, tu saproti: woow, tas ir pavisam kas cits, nekā es biju iedomājies... Šis ir kaut kas liels! Un tā ir viesošanās sievietes pasaulē. 

Pieņemsim, ka jums kaut kādā ģeogrāfiskā attālumā ir nonācis Monster Track mašīnu šovs, kur auto ar lieliem riteņiem mīcās pa dubļiem un meitenes peldkostīmos skraida un uzkurina publiku. Varbūt dāmai tas liekas absolūti zemē nosviests laiks, bet pamēģiniet pateikt no tīras sirds: es vēlētos iet tev līdzi.

Būt apzināti klātesoša tajā pasaules daļā, kur patīk viņam. Tā ir daļa no empātiskā dialoga, ka pretēji savai orientācijai vai vērtībām jūs ejat tur. Un ja mēs tā gudri viens otra pasaulē viesojamies, tas ļoti, ļoti palīdz!"

atbild raidījumā "Māmiņu klubs"  (STV Pirmā!) Gatis Līdums. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu