Covid-19 dēļ uz laiku slēdz armijas ģimeņu pamatā izmantoto bērnudārzu Kadagā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc vairāku Covid-19 gadījumu konstatēšanas Ādažu novada pašvaldība ir nolēmusi no 2.februāra līdz 16.februārim slēgt Kadagas pirmsskolas izglītības iestādi, informēja Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne.

Kadagas pirmsskolas izglītības iestādē Ādažu novadā trīs darbinieki ir saslimuši ar Covid-19, ir zināmi divi saslimšanas gadījumi izglītojamo vidū, 14 darbinieki ir atzīti par kontaktpersonām, bet vēl deviņi darbinieki pašlaik esot saslimuši ar citām slimībām.

Iestādē darbojas deviņas bērnu grupas, nodrošinot vietas ap 200 bērniem.

75% no vietām šajā bērnudārzā tiek atvēlētas Nacionālo bruņoto spēku karavīru bērniem, liecina pašvaldības sniegtā informācija.

"Iestāde nevar funkcionēt augsta epidemioloģiskā riska un darbinieku trūkuma apstākļos, tāpēc tā uz laiku ir jāslēdz ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos," skaidrojis Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (LRA).

Ņemot vērā Slimību profilakses un kontroles centra informāciju un kopumā epidemioloģisko situāciju Kadagas pirmsskolas izglītības iestādē, tā uz laiku jāslēdz, lai nepakļautu personas inficēšanās riskam, efektīvi ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatīšanos un nonākšanu sabiedrībā, kā arī netiktu apdraudēta visas sabiedrības drošība un veselība, secinājuši pašvaldības deputāti.

Ādažu novada Kadagā atrodas lielākā Nacionālo bruņoto spēku militārā bāze.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu