ASV austrumus pārsteidz spēcīga sniega vētra (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Michael M. Santiago / AFP

ASV austrumu piekrasti pirmdien skārusi spēcīga sniega vētra, kuras dēļ atcelti tūkstošiem avioreisu, slēgtas skolas un traucēts vakcinācijas centru darbs.

Nacionālais Meteoroloģijas dienests (NWS) izsludinājis brīdinājumus par vētru no Virdžīnijas līdz Meinai.

ASV austrumu piekrastē spēcīgu snigšanu pavada vēja brāzmas, kas sasniedz ātrumu 80 kilometri stundā (22 metru sekundē).

Ņujorkā vētras dēļ izsludināts ārkārtējais stāvoklis, kas nozīmē, ka ierobežota pārvietošanās, izņemot būtisku iemeslu dēļ, bērni skolās mācās attālināti un pārcelti pieraksti uz vakcinēšanos pret jauno koronavīrusu.

Sniega tīrītāji un sāls kaisītāji Ņujorkā strādā pastiprinātā režīmā.

Ņujorkā vētras dēļ arī aizliegta ēdināšana ārpus mājām, kas ir kārtējais trieciens pandēmijas novājinātajiem restorāniem.

Vētras dēļ atcelti vairāk nekā 1500 avioreisu, galvenokārt Ņujorkā, Bostonā, Filadelfijā un Vašingtonā.

Lagardijas lidostā atcelti 90% lidojumu, bet Džona Kenedija starptautiskā lidostā atcelti 70% reisu un tik pat atcelti arī Ņuarkas lidostā.

Meteorologi prognozē, ka Ņujorkā snigšana turpināsies līdz otrdienas rītam, un sniega segas biezums var pārsniegt 50 centimetrus.

Vašingtonā, kur sniegs un ledus krājas kopš svētdienas, ASV prezidents Džo Baidens slikto laikapstākļu dēļ atcēla vizīti Valsts departamentā.

Līdz otrdienai atlikta arī plānotā skolu atvēršana tūkstošiem bērnu, kas pandēmijas dēļ lielāko gada daļu mācījušies attālināti.

Spēcīga snigšana gaidāma arī Ņūdžersijā, Filadelfijā un Konetikutā.

Ņūdžersijā izsludināts ārkārtējais stāvoklis, ļaujot varasiestādēm slēgt ceļus, evakuēt cilvēkus un rekvizēt aprīkojumu, kas nepieciešams sabiedrības drošībai.

Ņūdžersijas gubernators Fils Mērfijs brīdināja, ka iespējami elektroapgādes traucējumi, un ieteica cilvēkiem laikus uzlādēt telefonus un citas ierīces.

Ārkārtējais stāvoklis izsludināts arī Filadelfijā, kur pirmdien slēgtas valdības ēkas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu