Iereibis vīrietis uz Lietuvas robežas pretojas robežsargiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Pirmdien uz robežas ar Lietuvu aizturēts kāds iereibušais, kurš pretojās robežsargiem un saistībā ar Covid-19 noteiktajiem ierobežojumiem, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Policijas Bauskas iecirknim Valsts robežsardze ziņoja par agresīvu personu, kura kājām šķērsojusi Grenctāles robežkontroles punktu, neuzrāda aizpildītu elektronisko anketu personu uzraudzības informācijas sistēmā "Covidpass.lv", kā to pieprasa regulējošie normatīvie akti, kā arī slēpj savu identitāti.

Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka 1979.gadā dzimis vīrietis, būdams alkohola reibumā, uzvedies bravūrīgi un agresīvi, pielietojot fizisku spēku, pretojies robežsargu likumīgajām prasībām, kā arī atteicies uzrādīt jebkādu personu apliecinošu dokumentu. Lamājoties necenzētiem vārdiem, vīrietis arī paziņojis, ka viņam nav jāuzrāda nekādi apliecinājumi.

Vīrietis bija ieradies Latvijā no Lietuvas puses un konflikta laikā vairākas reizes kājām šķērsojis robežu, demonstrējot, ka ierobežojumi uz viņu neattiecas.

Likumsargi par notikušo sāka administratīvā pārkāpuma procesu un, ņemot vērā izaicinošā vīrieša attieksmi un uzvedību, viņam piemērots naudas sods 1000 eiro.

Policija atkārtoti aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un apzināties, ka epidemioloģiskās drošības pasākumu mērķis ir sabiedrības drošības un veselības nodrošināšana, savukārt policijas mērķis nav personu sodīšana. Kalniņa uzsvēra, ka tikai apzinātu un rupju pārkāpumu gadījumos tiek piemērots sods, un soda naudas apmērs ir atkarīgs no personas attieksmes un uzvedības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu