Jau pastāvot kriminālsoda iespējai par viltus ziņām, deputāti nesaskata papildu grozījumu nepieciešamību (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Jau pastāvot iespējai piemērot kriminālsodu par viltus ziņām, nav nepieciešams papildus tam paredzēt administratīvo atbildību par viltus ziņu izplatīšanu, izriet no Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Andreja Judina (JV) ieraksta mikroblogošanas vietnē "Twitter".

"Ņemot vērā to, ka par rupju sabiedriskās kārtības un miera traucēšanu, izplatot viltus ziņas, vainīgos var saukt pie kriminālatbildības, Krimināltiesību apakškomisija nolēma, ka nav nepieciešamības papildus tam paredzēt administratīvo atbildību par viltus ziņu izplatīšanu," norāda Judins.

Kā ziņots, iepriekšējā sanāksme par šo jautājumu bija paredzēta 19.janvārī, bet vēl pirms tās, decembra sēdē apakškomisija aicināja Tieslietu ministriju (TM) izvērtēt situāciju un apsvērt, vai būtu lietderīgi noteikt administratīvo atbildību par virtuālajā vidē publiski paustiem aicinājumiem pārkāpt likumu prasības.

Iepriekš Judins apakškomisijas sēdē aktualizēja diskusiju, vai par daļu no aicinājumiem internetā nepildīt likuma prasības vajadzētu paredzēt administratīvo atbildību. TM tika aicināta nākt klajā ar priekšlikumiem par nepieciešamajiem normatīvo aktu grozījumiem.

Decembra sēdē Valsts policijas pārstāvis Dmitrijs Homenko iepriekš sēdē skaidroja, ka administratīvajā procesā ir ierobežotas iespējas iegūt informāciju, kurš virtuālajā vidē ir veicis attiecīgo pārkāpumu. Prokurors Gints Bērziņš pauda, ka viltus ziņu gadījumā būtu jādod iespēja arī administratīvajā procesā noskaidrot, kurš ir informācijas izplatītājs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu