Pirmdien otro vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši 1100 cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcīna. Ilustratīvs attēls
Vakcīna. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien otro vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši 1100 cilvēki, bet pirmo poti - 11 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Kopumā pirmo vakcīnas devu pret Covid-19 Latvijā ir saņēmuši 17 113 ārsti un ārstniecības iestāžu darbinieki, bet abas potes - 7752 cilvēki.

Pirmdien vakcinēšana notika 30 iestādēs. Visvairāk pirmo poti saņēmuši cilvēki Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, kur tika vakcinēti 333 cilvēki, tad ar 150 vakcinētajiem seko Bērnu klīniskā universitātes slimnīca. Savukārt pirmo poti Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā saņēmušas 73 personas.

Vakcīnas pirmo poti 11 personas saņēma trijās iestādēs - Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, Rīgas Dzemdību namā un Krāslavas slimnīcā. No 11 vakcinētajiem viena bija ārstniecības persona, bet desmit - ārstniecības iestādes darbinieki.

Līdz pirmdienai ar "Pfizer" un "BioNTech" vakcīnām pirmo poti pret Covid-19 bija saņēmušas 15 919 personas, bet otro - 7752, savukārt "Moderna" vakcīnas saņēmušas 1194 personas, un šim medikamentam pašlaik ir tikusi potēta tikai pirmā deva.

Kā ziņots, no 28.decembra kā pirmos pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas.

18.janvārī vakcinācijas otro devu pret Covid-19 sāka saņemt mediķi, kuri pirmo poti saņēma pagājušā gada beigās. Vakcinācijas otrais aplis notiek tajās pašās slimnīcās, kur tā tika sākta, proti, trīs universitātes slimnīcās un septiņās reģionālajās slimnīcās.

Atbilstoši instrukcijai vienai personai jāievada divas vakcīnu devas. Vakcīnu devas, kas bija paredzētas pirmajai vakcinācijai, patlaban ir jau gandrīz izlietotas. Pirmreizējā vakcinācija atsāksies brīdī, kad Latvija saņems nākamās vakcīnas, ziņo Veselības ministrija.

Saskaņā ar ministrijas informāciju kopumā Latvija līdz šim ir saņēmusi ap 34 000 vakcīnas devu, tostarp pēdējais nelielais sūtījums tika saņemts svētdien - 2400 "Moderna" vakcīnas. Nedēļā no 8.februāra plānota 4800 "Moderna" vakcīnu devu piegāde. Vēl 15 600 "Moderna" vakcīnu devas gaidāmas februāra beigās. Par visām minētajām piegādēm vēl nav saņemts gala apstiprinājums no ražotāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu