Džefs Bezoss atstās "Amazon" vadītāja amatu (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
''Amazon'' dibinātājs Džefs Bezoss, ''Amazon Web Services'' vadītājs Endijs Džasijs
''Amazon'' dibinātājs Džefs Bezoss, ''Amazon Web Services'' vadītājs Endijs Džasijs Foto: REUTERS/Scanpix. Kolāža: TVNET

Interneta tirdzniecības uzņēmuma "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss otrdien paziņoja, ka viņš šī gada trešajā ceturksnī atstās uzņēmuma vadītāja amatu, to nododot Endijam Džasijam, kurš ir "Amazon" meitasuzņēmuma "Amazon Web Services" vadītājs.

57 gadus vecais Bezoss sacīja, ka viņš pāries uz "Amazon" padomes izpildpriekšsēdētaja amatu.

Ziņa par gaidāmo Bezosa demisiju izskanējusi pēc "Amazon" ziņojuma, ka uzņēmuma peļņa pēdējā ceturksnī vairāk nekā divkāršojusies līdz 7,2 miljardiem ASV dolāru, bet ieņēmumi pieauguši par 44% līdz 125,6 miljardiem dolāru. To veicināja jaunā koronavīrusa pandēmija, kuras dēļ ievērojami pieaudzis interneta tirdzniecības apjoms visā pasaulē.

Bezoss vēstulē "Amazon" darbiniekiem rakstīja, ka viņš turpinās "iesaistīties svarīgās "Amazon" iniciatīvās", bet turpmāk vairāk orientēsies uz filantropiju, tai skaitā savu Pirmās dienas fondu (Day One Fund) un Bezosa Zemes fondu (Bezos Earth Fund), un citiem biznesa pasākumiem kosmosā un žurnālistikā.

"Man nekad nav bijis vairāk enerģijas, un šī nav aiziešana pensijā," rakstīja Bezoss.

"Es dedzīgi domāju par ietekmi, kāda var būt šīm organizācijām."

Bezoss 1994.gadā dibināja "Amazon" savā garāžā un gadu gaitā to attīstīja par milzi, kas dominē interneta mazumtirdzniecībā, kā arī iesaistījies mūzikas un televīzijas straumēšanā, mākoņdatošanā, robotikā, mākslīgā intelekta izstrādē un citās operācijās. 

Starp Bezosa uzņēmumiem ir arī laikraksts "The Washington Post" un privātā kosmosa pārvadājumu firma "Blue Origin".

Džasijs 1997.gadā sāka strādāt "Amazon" kā mārketinga menedžeris, bet 2003.gadā nodibināja "Amazon Web Services". 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu