Pēc ilgstošas sejas maskas valkāšanas sagaidāmas nopietnas ādas problēmas (8)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ekrānšāviņš no Bez Tabu sižeta

Sejas maskas kļuvušas par mūsu ikdienas neatņemamu sastāvdaļu, jo pasargā no inficēšanās ar vīrusu, taču, kā novērojuši speciālisti, daudziem tās rada ne tikai diskomfortu, bet arī ādas problēmas.

Kosmētiķe Baiba Jevdokimova raidījumam "Bez tabu" stāsta, ka ne tikai pašas, bet arī kolēģu vērojumi liecina, ka pēc ilgstošas masku valkāšanas cilvēkiem var rasties ne tikai diskomforts, bet arī sejas ādas problēmas,

sāk sāpēt ausis, lūpas kļūst sausas un sprēgā. Iesaka lietot lūpas mitrinošus krēmus.

Ieva Lejiņa, kas sabiedrībai vairāk pazīstama kā bijusī radiogeiša Ieva Adamss, lieto līdzekļus, kas lūpas mitrina. Ievai ir dažāda materiāla sejas maskas, tās pielāgo savai garderobei. Izveidojusi pat savdabīgu masku kolekciju atbilstoši apģērbam un notikumam.

Ieva seko modes tendencēm un arī šoziem ielūkojusies tādos smalkos modes žurnālos kā “Elle”, “Vogue” un citos. Uzzinājusi, ka “top trends” šogad būs ne tikai balti zābaki, lavandas krāsa un tautiski mēteļi, bet arī melnas sejas maskas kā modes dāmu neatņemams aksesuārs. 

Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders skaidro: ja kādam no auduma sejas maskām veidojas alerģija, ieteicams lietot medicīnisko sejas masku, kas regulāri jāmaina.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu