Dānija plāno izstrādāt digitālas vakcīnas pases (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Cīņā ar pandēmiju Dānija plāno izstrādāt digitālas vakcīnas pases, lai atvieglotu ceļošanu uz ārvalstīm un sabiedrisku pasākumu apmeklēšanu.

Pasēs tiktu dokumentēts fakts, ka personas ir vakcinētas pret jauno koronavīrusu biznesa un cita veida braucieniem uz ārvalstīm, paziņoja Finanšu ministrija.

Idejas izstrādē iesaistīti pārstāvji no Dānijas Rūpniecības konfederācijas, Dānijas Tirdzniecības palātas un kultūras nozares.

Saskaņā ar plānu cilvēki no februāra beigām varēs reģistrēties tīmekļa vietnē un pārbaudīt savu Covid-19 imunizācijas statusu.

Digitālās pases un lietotnes izstrāde, domājams, prasīs vēl trīs līdz četrus mēnešus.

Dānijā cilvēki jau vairākus mēnešus var izdrukāt dokumentu, kurā teikts, ka viņiem nesen veikts Covid-19 tests ir negatīvs.

Dānijas finanšu ministra vietas izpildītājs Mortens Bodskovs uzsvēra, ka ir būtiski atkal atvērt Dānijas sabiedrību un ļaut uzņēmumiem atgriezties normālā darba režīmā.

"Daudzi Dānijas uzņēmumi ir globālas kompānijas," viņš piebilda.

"Ļoti daudziem uzņēmumiem šī ir gaisma tuneļa galā," sacīja Dānijas Tirdzniecības palātas vadītājs.

Iespējams, cilvēki varēs izmantot digitālās vakcinācijas pases, lai varētu apmeklēt restorānus, konferences, mūzikas festivālus un sporta pasākumus.

Daudzas Dānijas sabiedrības jomas paliks slēgtas līdz 28.februārim, lai gan aptiekas, pārtikas veikali un lielveikali joprojām ir atvērti.

Bāri, kafejnīcas un restorāni visā valstī drīkst piedāvāt ēdienus tikai līdzņemšanai.

29.janvārī Dānijā Covid-19 vakcīnas pirmo devu bija saņēmuši aptuveni 184 000 no 5,8 miljoniem valsts iedzīvotāju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu