Levits uzsver nepieciešamību rast līdzsvarotu atbildību par Dziesmu svētku procesa nepārtrauktību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ir nepieciešams rast līdzsvarotu atbildību starp valsti un pašvaldībām par Dziesmu svētku procesa nepārtrauktību, tikšanās laikā ar kultūras ministru Nauri Puntuli (NA) sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane informēja, ka Levits 3.februārī tiešsaistē tikās ar Puntuli, pārrunājot valsts un pašvaldību atbildības noteikšanu vienotas kultūrtelpas veidošanā, valsts atbalstu kultūras nozares nevalstiskajām organizācijām, kā arī sabiedriskā medija atbildīgo lomu, nodrošinot viedokļu daudzveidību.

Abas puses pārrunāja Dziesmu svētku biedrības un Latvijas koru apriņķu virsdiriģentu vēstuli, kurā paustas bažas par pašvaldību gatavību un spēju turpināt nodrošināt Dziesmu svētku dalībnieku kolektīvu vadītāju atalgojumu un tādējādi garantēt arī Dziesmu svētku procesa nepārtrauktību. Levits augstu novērtēja cilvēku plašo līdzdalību svētku tapšanas procesā.

Puntulis informēja par sarunām ar Rīgas domi, uzsverot, ka Mežaparka estrādes apsaimniekotājiem būtu jāprot līdzsvarot biznesa un kultūras funkcijas, kā arī jānāk ar lielāku vērienu un ambīcijām piedāvājuma ziņā.

Kultūras ministrs informēja par aktualitātēm topošās Rīgas koncertzāles jautājumā. Tika apspriesta nepieciešamība pēc lielāka finansējuma kultūras nevalstiskajām organizācijām Covid-19 krīzes laikā.

Sarunā tika apspriesti sabiedrisko mediju uzdevumi un atbildība, nodrošinot viedokļu daudzveidību, kā arī topošā Sabiedrisko mediju padomes un sabiedrisko mediju ombuda loma.

Runājot par Rīgas Svētā Pētera baznīcas nākotni, Levits uzsvēra, ka likumā nepieciešams iestrādāt ilgtspējīgu baznīcas pārvaldības modeli.

Tāpat Levits vērsa uzmanību uz ministram nosūtīto vēstuli, kurā viņš aicina Ministru kabinetu sadarbībā ar grāmatniecības un preses izdevēju nozares pārstāvjiem izvērtēt iespēju noteikt pievienotās vērtības nodokļa samazināto likmi 5% apmērā drukātajiem medijiem un oriģinālliteratūrai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu