"Latvijas gāze" noslēgusi jaunu 30 miljonu eiro kredītlīnijas līgumu ar "OP Corporate Bank plc"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis piedalās Starprepubliku lietišķās un zinātniski tehniskās gāzes saimniecību sadarbības asociācijas padomes sēdē viesnīcā "Baltic Beach Hotel".
AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis piedalās Starprepubliku lietišķās un zinātniski tehniskās gāzes saimniecību sadarbības asociācijas padomes sēdē viesnīcā "Baltic Beach Hotel". Foto: Evija Trifanova/LETA

AS "Latvijas gāze" noslēgusi jaunu 30 miljonu eiro kredītlīnijas līgumu ar Somijas finanšu pakalpojumu kompānijas banku "OP Corporate Bank plc", teikts "Latvijas gāzes" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Latvijas gāzes" pašreizējais 50 miljonu eiro vērtās kredītlīnijas līgums ar "OP Corporate Bank plc" beidzas 2021.gada maijā, tādēļ "Latvijas gāze", lai nodrošinātu finansējumu dabasgāzes iegādei nākamajām divām dabasgāzes iesūknēšanas sezonām, ir noslēgusi jaunu kredītlīnijas līgumu. 

Izvērtējot iepirkumā saņemtos komercbanku piedāvājumus, "Latvijas gāze" ir pārslēgusi kredītlīnijas līgumu ar "OP Corporate Bank plc", kuras piedāvātie nosacījumi tika atzīti par visizdevīgākajiem.

Jaunās kredītlīnijas apjoms ir 30 miljoni eiro, un tā būs spēkā līdz 2023.gada 31.maijam.

"OP Corporate Bank plc" ir Somijas finanšu pakalpojumu kompānijas "OP-Financial Group" banka.

Jau ziņots, ka "Latvijas gāzes" auditētais apgrozījums 2019.gadā bija 265,995 miljoni eiro, kas ir par 10,7% mazāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 15,1% un bija 19,7 miljoni eiro. Savukārt "Latvijas gāzes" koncerna apgrozījums 2019.gadā bija 314,349 miljoni eiro, kas ir par 8,9% mazāk nekā 2018.gadā, kamēr uzņēmuma peļņa samazinājās par 19,8% - līdz 20,19 miljoniem eiro.

Uzņēmuma lielākie akcionāri ir "Gazprom" (34%) "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%) "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%). "Latvijas gāzes" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu