Kārlim Lācim un Aijai Vītoliņai jauns albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Lācis un Aija Vītoliņa
Kārlis Lācis un Aija Vītoliņa Foto: Una Taal-Medvide

Kārlis Lācis un Aija Vītoliņa laiž klajā jaunu albumu "Lācis. Aija. Divatā", kas aranžēts tikai klavierēm un balsij. Vienlaikus izdots arī jauns albuma singls "Marijas Stjuartes valsis un Džuljetas dziesma".

Ar šo ierakstu ir apkopoti un fiksēti latviešu neakadēmiskās mūzikas oriģināli komponista Kārļa Lāča skaņdarbi, kuri tapuši no 2006. līdz 2020. gadam.

"Līdzās daudzām Aijas Vītoliņas profesionālajām kvalitātēm un spējām šī projekta kontekstā gribu akcentēt tieši laikam un notikumiem atbilstošu programmas ieceri. Ikviens, kurš kādreiz dzirdējis Aijas izpildījumu, atzīst, ka tas ir niansēts, daudzdimensionāls priekšnesums. Tā pievienotā vērtība vienmēr ir tikai šai izpildītājai raksturīgs satura dramatizējums, kuru šoreiz gribam piedāvāt tā autentiskākajā, citu mūzikas instrumentu skaņu nepaspilgtinātā formā. Šāds ieraksts mūsu abu radošajā pieredzē taps pirmo reizi, kas, manuprāt, būs svarīgs papildinājums tuvākās nākotnes koncertu repertuāram," tā komponists Kārlis Lācis

Pēdējo piecpadsmit gadu laikā radošā tandēma sadarbība vainagojusies ar īpaši Aijas Vītoliņas vokālam radītām kompozīcijām, kuras dzirdamas albumā un koncertuzvedumā “Ziedonis. Lācis. Sievietes” (2012) un dziesmās ar Māras Zālītes dzeju, kas iekļautas Aijas Vītoliņas un Tango sin Quinto albumā “Klusums” (2018).

Dziesmai tapusi stāsta videoversija, kuras autore ir Elīna Veigule-Bernāne.

Video: "Marijas Stjuartes valsis un Džuljetas dziesma".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu