Merkele un Makrons aizstāv ES vakcīnu stratēģiju (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Emanuels Makrons piektdien aizstāvēja Eiropas Savienības (ES) kopīgo Covid-19 vakcīnu izplatīšanu, neskatoties un problemātisko sākumu.

"Es pilnībā atbalstu Eiropas pieeju", tiešsaistes preses konferencē pēc sarunām ar Merkeli pavēstīja Makrons. "Ko cilvēki teiktu, ja tādas valstis kā Francija un Vācija konkurētu viena ar otru par vakcīnām? Tas būtu haoss, tas nebūtu produktīvi."

Pēc Merkeles teiktā, lai arī lēnā vakcīnu izplatīšana ir parādījusi, ka blokam ir nepieciešams palielināt savas farmaceitiskās ražošanas jaudas, "pamata lēmums pasūtīt kopā kā Eiropas Savienībai bija un ir pareizs".

Viņa sacīja, ka ES un vakcīnu ražotāji "strādā, cik vien iespējams ātri", lai paātrinātu vakcināciju un paplašinātu ražošanu.

ES ir pasūtījusi vairāk nekā pietiekami potenciālo vakcīnu saviem 450 miljoniem pilsoņu, taču to sākotnējais trūkums ir skaidri parādījis, ka bloka "ražošanas jaudas nav tik lielas, kā mēs iedomājāmies", norādīja Merkele.

ES, kuras dalībvalstis vakcinācijas procesā krietni atpaliek no Izraēlas, Lielbritānijas un ASV, cenšas panākt, lai vakcīnu ražotāji ievēro solītos termiņus devu piegādē.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu