Daugavas ledus šovakar izgaismots Baltkrievijas karoga krāsās (58)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz Daugavas ledus tiek projicēts Baltkrievijas karogs
Uz Daugavas ledus tiek projicēts Baltkrievijas karogs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Atsaucoties baltkrievu demokrātiskās kustības līderes Svetlanas Tihanovskas un iniciatīvas grupas aicinājumam, šovakar Rīga līdz ar citām pasaules pilsētām piedalās Baltkrievijas Solidaritātes dienas akcijā, kas norisināsies arī rīt.

Lai simbolizētu atbalstu Baltkrievijas tautas brīvības cīņām, Rīgas dome sadarbībā ar dronu tehnoloģiju inovāciju uzņēmumu "LMT" veido video sveicienu, kurā uz Daugavas - upes, kas savieno Latviju un Baltkrieviju - izgaismots Baltkrievijas neatkarības simbols - baltsarkanbaltais karogs.

Baltkrievijas neatkarības karoga krāsās izgaismoti arī Rīgas Rātsnams un VEF Kultūras pils.

Jau iepriekš tika minēts, ka atbalsta akcijā piedalīsies arī Ārlietu ministrija, Latvijas Nacionālā bibliotēka un Latvijas televīzija.

Rīgas domē skaidroja, ka Tihanovska uzrunājusi starptautisko sabiedrību, aicinot Baltkrievijas draugus 7.februārī paust atbalstu baltkrievu tautas cīņai par brīvību, taisnību un demokrātiju. Tāpat Tihanovska aicināja piedalīties solidaritātes akcijā vairākos veidos - rīkot solidaritātes pasākumus, sūtīt vēstules politieslodzītajiem Baltkrievijā, izgaismot ēku fasādes Baltkrievijas neatkarības karoga krāsās, vai arī rakstīt ziņas un uzņemt video, tos publicējot sociālajos medijos ar tēmturi "#StandWithBelarus".

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu