Piedraudot ar nazi, no veikala Daugavpils novadā nolaupītas vairākas degvīna pudeles un 300 eiro (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

Svētdien, piedraudot ar nazi, no veikala Daugavpils novadā kāds vīrietis nolaupījis 300 eiro un vairākas degvīna pudeles, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Minētajā dienā plkst.18.15 policijas amatpersonas saņēma informāciju par iespējamu laupīšanu no veikala Daugavpils novadā, Biķernieku pagastā. VP darbiniekiem izdevās noskaidrot, ka iespējamā vainīgā persona bija ieradusies veikalā un, pieliekot nazi pie kakla veikala pārdevējai, piedraudējusi ar izrēķināšanos, gadījumā, ja no kases netiks izņemta nauda. Šādā veidā laupītājam izdevās iegūt vairāk nekā trīs simtus eiro, vīrietis paņēma arī četras pudeles degvīna un veikalu pameta.

Veicot operatīvās izmeklēšanas darbības, policijai izdevās noskaidrot laupītāja identitāti un arī to, ka viņš no notikuma vietas ar taksometru ir devies uz savu dzīvesvietu Krāslavā. VP Daugavpils iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar Krāslavas iecirkņa likumsargiem Krāslavā vīrieti aizturēja. Policijas darbiniekiem izdevās atgūt daļu nozagtās naudas, kuru vīrietis bija paslēpis savos apavos.

Iespējamais laupītājs, 1993.gadā dzimis vīrietis, iepriekš bija sodīts gan par analoģiskiem likumpārkāpumiem, gan par cita veida noziedzīgiem nodarījumiem.

Policijā ir sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 176.panta 1.daļu. Par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu