Miegs labāk par seksu? Vīrieši stāsta, kad zūd "gribēšana" (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash, Shutterstock. Kolāža: TVNET

Ir pilnīgi dabiski, ka, mainoties dzīves kvalitātei un paliekot vecākiem, mainās arī vīriešu libido. Būsim reāli, mēs nevaram būt mūžīgi iekarsuši jaunieši, kas katru dienu ir apsēsti ar seksu! Tomēr fakts, ka dzimumtieksme vairs nav tāda, kāda tā bija agrāk, nenozīmē, ka esi "norakstāms"...

Libido būtība ir dzimumdziņa vai baudkāre. "Womenshealth" skaidro, ka zems libido nozīmē to, ka cilvēkam ir maza interese par seksu vai tās nav vispār. 

Libido vai dzimumtieksmes samazināšanās var ietekmēt vīriešus jebkurā vecumā, jo tas parasti liecina arī par citiem apstākļiem. Piemēram, izmaiņas veselības stāvoklī, kas nozīmē stipru zāļu lietošanu, var izraisīt zemāku dzimumtieksmi. Arī

dažādi dzīves notikumi, kas vairo stresu, depresiju vai trauksmi - neatkarīgi no tā, vai tas ir saistīts ar karjeru, ģimeni, finansēm, sociālajām vai romantiskajām attiecībām -, var ietekmēt vīriešu hormonu līdzsvaru, kā rezultātā libido pazeminās.

Vietnē "Reddit" vairāki vīrieši anonīmi apsprieduši to, kā viņi noveco un kā mazinās interese par seksu. 

AHairyFishsticks: "Man ir 48 gadi, un joprojām mana seksuālā dzīve ir jaudīga. Tiesa, es rūpējos par to, lai mans dzimumloceklis nepieņem visus lēmumus, -

ir bijušas reizes, kad lietoju līdzekļus, kas pagarina seksuālo piedzīvojumu."

Blitz6969: "Atceros laiku, kad ar draudzeni mīlējos 3-4 reizes dienā. Tagad, kad esmu precējies, man ir bērni - labi, ja sanāk reizi nedēļā. Un ja neesmu noguris.

Nē, ne jau tas, ka man negribas seksu, bet dažas reizes miegs ir kārdinošāks pēc smagas darba nedēļas... Man tuvojas 40."

Citi puiši norādīja, ka garīgās veselības jautājumiem var būt milzīga ietekme uz dzimumtieksmi.

Talima: "47 gados es domāju, ka mans libido samazinājies vecuma dēļ. Tad es sapratu, ka esmu pārlieku saspringts un stresains. Veicu dažas korekcijas, sāku meditēt un sportot, un libido atgriezās vēl spēcīgāks!"

blurryrhombus: "Ja tu lieto antidepresantus, tu nogalini savu libido. Septiņus mēnešus es pat nedomāju par seksu.

Kamēr dzēru antidepresantus, man seksu negribējās."

Tikmēr JAproofrok uzskata, ka, sasniedzot 30 gadus, sekss vairāk attiecas uz kvalitāti, nevis daudzumu.  "Pēc trīsdesmit es sāku uz seksu skatīties citādi. Mazinājās arī mans trakums vai vēlme uz seksu ik vakaru. Šobrīd man rūp tas, ko es daru un kā es daru ar savu sievieti. 

Tu neesi tikai kaut kāds hormonu virzīts maniaks bez patiesām vēlmēm un labiem nodomiem.

Tagad tu esi kopā ar to, ko tu mīli, un izbaudi šīs sajūtas līdz galam un pa īstam. Jūs pat nenojaušat, cik daudz labāk tas viss ir ar cilvēku, kuru tu mīli pilnīgi visās ķermeņa vietiņās..."

Raksts no arhīva, oriģināls 2021.g. februārī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu