Vēlmi vakcinēties pret Covid-19 elektroniski izteikuši vairāk nekā 61 500 iedzīvotāju (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: IAKOVOS HATZISTAVROU / AFP

No piektdienas rīta līdz pirmdienas pievakarei platformā "manavakcina.lv" vēlmi vakcinēties pret Covid-19 izteikuši vairāk nekā 61 500 iedzīvotāju, informēja Veselības ministrijas (VM) komunikācijas speciāliste Anna Strapcāne.

Patlaban Latvijā norit ārstniecības iestāžu personāla vakcinācija pret Covid-19. Līdz pirmdienas rītam pirmo poti bija saņēmuši 17 794 cilvēki, no kuriem 79,8% jeb 14 195 vakcināciju jau noslēguši, jo viņiem ievadīta arī otrā pote.

Savukārt piektdien ikvienam iedzīvotājam tapa pieejama agrīnā pieteikšanās vakcinācijai platformā "manavakcina.lv". Līdz piektdienas plkst.19 tika ziņots par vismaz 21 000 pieteikumu, uz sestdienas plkst.18 bija saņemti jau vairāk nekā 43 000 pieteikumi, svētdien plkst.18 vakcinācijai bija reģistrējušies vairāk nekā 53 000 cilvēki, bet pirmdien plkst.17 - vairāk nekā 61 500 cilvēku.

Ministrija aicina visus Latvijas iedzīvotājus, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, turpināt pieteikties. Vietne "manavakcina.lv" ir pirmā no četrām plānotajām pieteikšanās iespējām. Pavisam drīz darbu sāks arī tālruņa līnija pieteikumu reģistrēšanai.

VM uzsver, ka vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga un kā pirmie vakcīnas saņems iedzīvotāji, kas atrodas prioritārajās grupās, jo viņu dzīvība vai veselība Covid-19 dēļ ir visvairāk apdraudēta. Prioritārās grupas iedzīvotāji redz, aizpildot savu pieteikumu vietnē "manavakcina.lv". Norādot savu atbilstību kādai no prioritārajām grupām, ministrija aicina būt godprātīgiem, jo dati pēc tam tiks pārbaudīti ar veselības jomas reģistriem.

Ministrija arī skaidro, ka agrīnā pieteikšanās ir svarīga divu būtisku iemeslu dēļ, tostarp, piesakoties iedzīvotājs sniedz nepārprotamu piekrišanu vēlmei vakcinēties, kā arī tiek nodrošināti vakcinācijas procesam nepieciešamie iedzīvotāju aktuālie kontakti, lai nosūtītu uzaicinājumu ar vietu un laiku savas vakcīnas saņemšanai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu