Institūcijās dzīvojošajiem bērniem no janvāra pienākas lielāka kabatas nauda

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Daniel Jedzura, Shutterstock.

No šā gada janvāra institūcijās dzīvojošajiem bērniem pienākas lielāka kabatas nauda, atgādina tiesībsargs, skaidrojot, ka tas izriet no iepriekš pieņemta Satversmes tiesas (ST) sprieduma.

TVNET jau ziņoja, ka no šā gada 1.janvāra valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs tika paaugstināts no 64,03 eiro uz 109 eiro, jo ST pēc tiesībsarga pieteikuma ierosinātajā lietā valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru atzina par neatbilstošu Satversmei.

Kā aģentūru LETA informēja Tiesībsarga birojā, institūcijās dzīvojošiem bērnam no septiņu gadu vecuma ir jāizmaksā kabatas nauda jeb naudas summa personiskiem izdevumiem 15% apmērā no valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēra.

"Tas nozīmē, ka, paaugstinoties valsts sociālā nodrošinājuma pabalstam, attiecīgi paaugstinās arī ikmēneša kabatas nauda institūcijās dzīvojošajiem bērniem," skaidro Tiesībsarga birojā.

Līdz ar to institūcijās dzīvojošajiem bērniem no 1.janvāra kabatas naudā līdzšinējo 9,60 eiro vietā ik mēnesi pienākas 16,35 eiro, kas ir par 6,75 eiro vairāk nekā iepriekš.

Tiesībsargs ir nosūtījis vēstuli ilgstošas sociālās aprūpes institūcijām ar aicinājumu pārliecināties, vai bērni kabatas naudu saņem normatīvajos aktos noteiktajā apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu