Hakeris Floridā mēģinājis saindēt dzeramo ūdeni

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Melica, Shutterstock.

Hakeris ASV īslaicīgi piekļuvis Floridas pilsētas ūdensapgādes sistēmai un mēģinājis tajā ievadīt bīstamu nātrija hidroksīda daudzumu, vēsta raidorganizācija BBC.

Darbinieks pamanīja ielaušanos Oldsmaras pilsētas ūdensapgādes sistēmā un atcēla hakera veikto darbību.

Piektdien attālināta pieslēgšanās tika pamanīta divreiz. Pirmajā reizē darbinieks nosprieda, ka pieslēdzies viņa priekšnieks, vēsta "Tampa Bay Times". Taču otrajā reizē, kad hakeris 111 reizes paaugstināja nātrija hidroksīda koncentrāciju ūdenī, darbinieks apjauta ko nelāgu. Nekavējoties tika atjaunota parastā vielas koncentrācija.

Nātrija hidroksīds, kas ir galvenā sastāvdaļa šķidrajos cauruļu tīrīšanas līdzekļos, nelielos daudzumos regulē ūdens skābuma pakāpi, taču paaugstināts vielas daudzums ir bīstams. Tas var kairināt ādu un acis, kā arī novest pie matu izkrišanas. Paaugstināta vielas daudzuma norīšana var bojāt gļotādu un izraisīt vemšanu, nelabumu vai caureju.

Nav zināms, vai uzbrukums tika veikts no ASV vai kādas citas valsts. Nav veikti nekādi aresti.

"Neesmu nekāds ķīmiķis," sacīja Pinellas apgabala šerifs Bobs Galtjeri. "Taču zinu, ka nekas labs nebūtu, ja tāds vielas daudzums būtu dzeramajā ūdenī."

Viņš norādīja, ka hakeris nepaspēja nodarīt nopietnu kaitējumu un ka incidents nav radījis draudus sabiedrības veselībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu