"Bitcoin" vērtība sasniedz vēl nebijušus augstumus (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Vien dažu stundu laikā kriptovalūta “Bitcoin” sasniegusi jaunus vēsturiskos rekordus, un nu populārākās digitālās valūtas pasaulē vērtība ir pārsniegusi 47 tūkstošu dolāru atzīmi, liecina “CoinDesk” dati.

Jaunu vēsturisko maksimumu kriptovalūtas vērtība sasniedza naktī no pirmdienas uz otrdienu, 9. februāri, un maksimuma brīdī viena bitkoina vērtība sasniedza 47 143 doārus. Turklāt pēdējās diennakts laikā kriptovalūtas vērtība pieauga par vairāk nekā 22%.

Kopumā kriptovalūtas vērtības pieaugums kopš gada sākuma ir 61%. “Bitcoin” vērtības pieaugums ir saistāms ar to, ka miljardiera Īlona Maska kompānija “Tesla” paziņoja, ka iegādājusies bitkoinus 1,5 miljardu dolāru vērtībā un drīzumā ļaus iegādāties elektroautomobiļus, atļaujot norēķināties ar digitālo valūtu.

Kriptovalūtas vērtība sāka pieaugt pagājušā gada martā, kad sākās koronavīrusa pandēmija un bija vērojams straujš naftas cenu kritums. Ievērojams vērtības kāpums bija oktobra beigās, kad “PayPal” paziņoja par gatavību strādāt ar kriptovalūtām un paziņoja, ka no 2021. gada kriptovalūtas tiks izmantotas kā maksāšanas līdzeklis. Decembra vidū kriptovalūta pirmo reizi pārsniedza 20 tūkstošu dolāru vērtību, kurai iepriekšējo reizi pietuvojās 2017. gada decembrī.

Investori norāda, ka drīzumā kompānijām, kas investē bitkoinos, pievienosies starptautiska investīciju kompānija “BlackRock”, kā arī ASV tehnoloģiju gigants “Square”.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu