Trocs kļuvis par trešo uzvarām bagātāko treneri NHL vēsturē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja treneris Berijs Trocs
Hokeja treneris Berijs Trocs Foto: Reuters/ScanPix

Ņujorkas "Islanders" komandas stūrmanis Berijs Trocs kļuvis par trešo uzvarām bagātāko treneri Nacionālās hokeja līgas (NHL) vēsturē.

"Islanders" naktī uz otrdienu (pēc Latvijas laika) ar rezultātu 2:0 pārspēja Ņujorkas "Rangers". Vārtus guva kanādieši Keisijs Cizikas un Mets Martins.

"Islanders" galvenais treneris Trocs izcīnīja karjerā 850. uzvaru, kas ir trešais labākais rādītājs NHL vēsturē.

Līdz šim trešo vietu ieņēma kanādietis Kens Hičkoks. Otrais joprojām ir kanādietis Džoels Kvīnvils (931), bet līderis ir Skotijs Boumens (1244) no Kanādas. No šiem trim speciālistiem trenera karjeru turpina vienīgi Kvīnvils, kurš vada Floridas "Panthers".

58 gadus vecais Trocs trenera karjerā 22 sezonās aizvadījis 1685 spēles NHL. 15 gadus viņš strādāja ar Nešvilas "Predators", pēc tam četrus gadus ar Vašngtonas "Capitals".

2018. gadā Trocs ar "Capitals" izcīnīja Stenlija kausu. 2016. un 2019. gadā viņu atzina par NHL sezonas labāko treneri. Viņš ir viens no pieciem speciālistiem, kuri par NHL sezonas labāko treneri atzīti divas reizes un ar divām dažādām komandām.

Tagad otro sezonu Trocs vada "Islanders" komandu, kas patlaban ar 12 punktiem 11 spēlēs ieņem ceturto vietu Austrumu divīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu