Dienvidkorejā veiks Covid-19 testus kaķiem un suņiem (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Monika Wisniewska, Shutterstock

Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā kaķiem un suņiem tiks veikti Covid-19 testi, ja tiem būs slimības simptomi, vēsta raidorganizācija BBC.

Pirms vairākām nedēļām Dienvidkorejā tika ziņots par pirmo gadījumu, kad inficēšanās ar jauno koronavīrusu tika atklāta kaķim. Latvijā pirmais gadījums tika atklāts pagājušonedēļ.

Seulas pašvaldība norāda, ka testi tiks veikti tikai tiem mājdzīvniekiem, kuriem pēc saskarsmes ar inficētiem saimniekiem parādījušies tādi simptomi kā drudzis un apgrūtināta elpošana.

Ja tests uzrādīs pozitīvu rezultātu, arī mājas mīlulim būs jāievēro pašizolācija mājās.

Gadījumos, kad inficētais saimnieks nogādāts slimnīcā vai slimības dēļ nespēj parūpēties par mājdzīvnieku, tas uz laiku tiks izmitināts pašvaldības uzturētā karantīnas centrā.

Dienvidkorejā Covid-19 pacienti, kuriem nav nepieciešama hospitalizācija, parasti izolējas karantīnas centros.

Seulas varasiestādes atgādinājušas, ka pastaigu laikā arī mājdzīvniekiem jāievēro divu līdz trīs metru atstatums no citiem dzīvniekiem un cilvēkiem.

Domājams, ka līdz šim zināmajos gadījumos mājdzīvnieki inficējušies no saviem saimniekiem. Eksperti norāda - maz ticams, ka kaķi vai suņi varētu inficēt savus saimniekus. Taču pētījumi liecina, ka kaķi varētu būt vīrusa pārnēsātāji un nodot to citiem kaķiem.

Kopumā gadījumi, kad inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta dzīvniekiem, ir reti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu