Par karantīnas neievērošanu pēc ieceļošanas Lielbritānijā draudēs iespaidīgs naudas sods vai pat ieslodzījums (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Par karantīnas noteikumu neievērošanu pēc ieceļošanas Lielbritānijā turpmāk draudēs naudassods līdz pat 10 000 sterliņu mārciņu vai pat cietumsods līdz desmit gadiem,  ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. 

Prasība ievērot stingru karantīnu attieksies uz Lielbritānijas un Īrijas iedzīvotājiem, kas Lielbritānijā iebrauc no 33 valstīm, kur nopietnas problēmas ar Covid-19 ierobežošanu. 

Karantīnu cilvēki varēs pavadīt 16 viesnīcās Anglijā, un par viesnīcu pakalpojumiem viņiem nāksies maksāt 1750 mārciņu, pavēstīja Lielbritānijas Veselības ministrija. 

Cilvēki, kuri nedosies karantīnā kādā no valdības apstiprinātajām viesnīcām, tiks sodīti ar sodanaudu līdz pat 10 000 mārciņu apmērā. 

Tikmēr cilvēkiem, kas būs melojuši par kādas no 33 “sarkanajā sarakstā” iekļauto valstu apmeklēšanu, varēs tikt piespriests cietumsods ar termiņu līdz pat desmit gadiem. 

Saskaņā ar pašreiz spēkā esošajiem noteikumiem Lielbritānijā tiek ielaisti tikai pilsoņi vai iedzīvotāji, kas atgriežas mājās no ārvalstīm, un cilvēki ar "likumīgi atļautu iemeslu" iebraukt Lielbritānijā.

Šiem cilvēkiem būs jāveic viens Covid-19 tests pirms došanās uz Lielbritāniju un vēl divi testi pēc ierašanās - desmit dienu karantīnas perioda otrajā un astotajā dienā.

Lielbritānijas Veselības ministrija norādījusi, ka šādas prasības palīdzētu varasiestādēm efektīvāk izsekot jaunos inficēšanās gadījumus

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu