Kariņš: Nogurums no pandēmijas saslimstību nemazinās (43)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits (no kreisās) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Valsts prezidents Egils Levits (no kreisās) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Mēs visi esam noguruši no šīs situācijas, bet nogurums no Covid-19 pandēmijas nesamazinās saslimstību ar koronavīrusu, pēc attālinātās tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš atzīmēja, ka vakar valdība pieņēma lēmumu par Stratēģiskās padomes izveidi, lai varētu atrast pēc iespējas labākos risinājumus, kā savaldīt pandēmiju. Kariņš uzsvēra, ka būtiski ir pieņemt tādus lēmumus, kas ļautu pēc iespējas ilgāk sadzīvot ar pandēmiju, jo tā tik drīz nebeigsies.

"Mums ir jāvirzās uz drošu modeli, lai droša būtu sadzīve, izglītība, tirdzniecība un pakalpojumi. Jautājums ir par to, kā to vislabāk organizēt, lai uz šādu modeli varētu pāriet," pauda premjers.

Viņš norādīja, ka Stratēģiskajā padomē darbosies atsevišķi valdības ministri, Saeimas komisiju pārstāvji, sociālie partneri, pilsoniskās sabiedrības pārstāvji, zinātnieki un citi. Priekšlikums par padomes izveidi ir bijis cieši saistīts ar domu, lai "izkāptu ārā no politiskās lemšanas", jo, kā atzīmēja Kariņš, katrs ministrs un ministrija pēc definīcijas domā tikai par savu nozari, bet nepieciešams skatīties plašāk uz procesiem sabiedrībā kopumā.

Valsts prezidents preses konferencē pauda atbalstu Stratēģiskās padomes izveidei. Viņa ieskatā padome varētu pārrunāt jautājumus, ko konkrēti darīt ar Covid-19 pandēmiju, ierobežojumiem un kādā veidā tie būtu optimizējami.

"Manuprāt, tas ir labs priekšlikums un tas varētu noņemt zināmu slodzi no Ministru kabineta, kas par šiem jautājumiem diskutē pats. Padomē būs eksperti, kas nav ministriju pārstāvji, un tas ir būtiski. Turklāt tā varētu sagatavot priekšlikumus, risinājumu piedāvājumus, iespējams, ar alternatīvām," sacīja Levits, uzsverot, ka padome noteikti uzlabos lēmumu pieņemšanas procesu Ministru kabinetā, kas nāks par labu visai sabiedrībai.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu